Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul verde, un rezervor natural de vitamine şi minerale

ro

25 Nov, 2015 00:00 1644 Marime text
Consumat în ţările asiatice de mii de ani, ceaiul verde a început să fie consumat şi în Europa. Este obţinut din planta Camelia sinensis prin oprirea procesului natural de fermentaţie. Imediat după cules, frunzele sunt trecute prin abur, uscate, iar apoi rulate, împiedicând astfel procesul de fermentaţie. Antibiotic natural şi antioxidant puternic, ceaiul verde conţine o gamă variată de polifenoli, care, dizolvaţi în apă, acţionează asemenea unor antibiotice non-toxice.
 
Pe lângă faptul că ceaiul verde este recomandat dimineaţa în locul cafelei, acesta este şi un rezervor natural de vitamine, minerale, aminoacizi, glucide, tanini, uleiuri volatile, teină, flavonoide, alcaloizi, ce asigură stimularea sistemului imunitar şi creşte rezistenţa organismului în lupta sa cu infecţiile.
 
De asemenea, ceaiul verde are în compoziţia sa vitaminele A, E, C, dar şi pe cele din complexul B, alături de fier, calciu, fosfor şi potasiu. Ceaiul verde scade colesterolul, reduce glicemia, limitează coagularea anormală a sângelui, blochează reacţiile alergice şi reface echilibrul hidroelectrolitic după deshidratări.
 
Totodată, ceaiul verde acţionează împotriva unor tulburări digestive, precum arsuri la stomac (pirosis), gastrită, iritaţii ale stomacului, eructaţii şi diaree. Acest ceai are dublu efect: pe de o parte, înviorează şi stimulează activităţile cerebrale, iar pe de altă parte, topeşte grăsimile.
 
Bogat în mangan, ceaiul verde întăreşte ţesuturile, activează metabolismul şi elimină celulele adipoase, contribuind astfel la scăderea în greutate. Tot el menţine sănătoasă cavitatea bucală, inhibă formarea tartrului şi distruge bacteriile orale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii