Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:09 04 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile ceaiului verde în domeniul cosmetologic

ro

11 Jun, 2021 18:00 1216 Marime text

Ceaiul verde provine din China și este foarte popular în țările asiatice, precum Japonia și Coreea. În mod surprinzător,  infuzia de ceai verde și negru este obținută din frunzele aceluiași arbore. Și atunci de ce au gust și proprietăți diferite?! Totul este foarte simplu:  metodele de obținere sunt diferite - ceaiul verde este oxidat minim, în timp ce ceaiul negru este complet oxidat.
Ingredientul natural oferă multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi: elimină excesul de umiditate din corp și celulele adipoase, ceea ce ajută la pierderea în greutate. Există zeci de tipuri de ceai cu multe nuanțe și caracteristici unice. 
 
Ceaiul verde în cosmetologie este folosit, desigur, nu doar sub formă de frunze de ceai, ci sub formă de extract, care este o soluție maro închis cu o aromă bogată. Este nevoie de un pic de extract de ceai verde pentru a oferi formulei cosmetice proprietăți noi.
Ingredientul natural conține: vitaminele C, P, A, F, K și grupa B; oligoelemente - crom, mangan, seleniu, zinc; alcaloizi tenin și tanin; polifenoli; flavonoide, catechine.  
 
Principalul beneficiu al ceaiului verde în ceea ce privește compoziția chimică sunt polifenolii, care au proprietăți antioxidante remarcabile, adică sunt capabili să suprime activ și cu succes acțiunea distructivă a radicalilor liberi. Îmbunătățește starea și aspectul pielii de orice tip și vârstă. Reduce inflamația și umflăturile (în special sub ochi). Vindecă pielea problematică, predispusă la acnee și purifică porii.
În magazinul Makeup puteți achiziționa cu încredere diverse remedii cosmetice pe bază de ceai verde, potrivite pentru îngrijirea profundă a pielii și a părului.
 

 De ce este ceaiul verde atât de popular?

 
Pentru că oferă multiple proprietăți antioxidante și previne îmbătrânirea prematură a pielii. De asemenea, promovează producția de colagen la nivelul epidermei. Prin urmare, restabilește fermitatea și elasticitatea, iar fața devine din ce mai tânără! Componentul natural este perfect pentru îngrijirea tenului problematic, predispus la apariția acneei. Acesta protejează în mod fiabil epiderma nu doar de efectele nocive ale mediului extern, ci și de radiațiile ultraviolete. Ceaiul verde uniformizează tonul feței, combate inflamațiile și reglează producția de sebum. Datorită acestui efect, pielea devine curată, sănătoasă și radiantă.
 

Proprietăți hidratante și nutritive

 
Extractul de ceai verde este un hidratant excelent. Saturează pielea cu umiditate și previne senzația de uscăciune și etanșeitate. Conținutul ridicat de vitamina C și aminoacizi face din ceaiul verde un ingredient esențial pentru produsele cosmetice anti-îmbătrânire. Protejează împotriva radicalilor liberi, îmbunătățește metabolismul celular și uniformizează nuanța tenului. Cel mai adesea, ceaiul verde poate fi găsit în produsele cosmetice anticelulitice și antivergeturi.
 

Beneficiile ceaiului verde asupra părului


Ceaiul verde stopează căderea părului și favorizează creșterea acestuia. Datorită catechinelor, polifenolilor și aminoacizilor din componentă, părul devine mai moale și reflectă o strălucire naturală.  În plus,întărește și vindecă vârfurile despicate. Combate apariția mătreții și facilitează procesul de aranjare.

În aromaterapie, este apreciat pentru aroma sa delicată și capacitatea de a ameliora tensiunea.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii