Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce presupune simplificarea vieții

ro

17 Jun, 2022 00:00 1106 Marime text

Simplificarea vieții duce la punerea în repaus a sistemului endocrin, în special a glandelor suprarenale (glandele de ”stres”), care ne ajută să ne adaptăm mai bine la ”provocările” permanente întâlnite zi după zi. Acestea sunt epuizate la cei mai mulți dintre oameni datorită multiplelor solicitări tip emoțional, de adaptare și de supraviețuire la care trebuie să facă față continuu, fără a avea timp de pauză, de echilibrare și refacere.
 
 
Perioade de ”izolare” și retragere din social, perioade în care să nu vorbiți (să nu interacționați cu nimeni sau cu cât mai puține persoane) – reprezintă tot atâtea ocazii de ”simplificare” și repaus energetic.
 
 
Vorbirea și interacțiunea umană consumă foarte multă energie și solicită glandele endocrine și sistemul nervos (observați nivelul de epuizare și stres al profesorilor, medicilor, al funcționarilor de la bănci și al tuturor celor care interacționează zilnic cu mulți oameni!). , scrie medicul Sorina Soescu în cartea sa Școala Sănătate 5 D- Manual pentru începători.
 
 
Perioade de odihnă și repaus fizic – care să alterneze cu perioade de mișcare plăcută și ușoară în aer liber – pe malul mării, printr-un parc sau printr-o pădure – cu intrarea în contact cu energia Naturii, a Soarelui, a Aerului curat și a Pământului – reprezintă alte opțiuni de ”simplificare” a vieții citadine. Mulți orășeni au nevoie să re-învețe valoarea repausul periodic de la ora prânzului (când fiziologic corpul devine ”mai încet” și are nevoie de reducerea ”ritmului”). Dar și valoarea repausului periodic, săptămânal și/sau lunar – pentru refacerea ”bateriilor” fizice, dar și emoționale și mentale.
 
 
Sursa foto: Pexels 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii