Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţetele zilei Lipii libaneze

ro

17 Dec, 2014 09:28 11146 Marime text

De multă vreme caut o reţeta de lipii care să se asemene celor cumpărate din supermarket, care au agenţi de conservare ce le menţin proaspete şi moi câteva zile. Preparate după reţeta de mai jos lipiile sunt foarte gustoase şi rămân moi în aceeaşi zi. Va recomand să le faceţi în cantitate mică, de fiecare dată când aveţi poftă, deoarece se fac foarte uşor şi repede. Dacă totuşi va rămân de pe o zi pe altă, ambalaţi-le într-o pungă de plastic şi băgaţi-le câteva secunde la microunde înainte de consum.

Reţeta pentru 10 lipii

făină de grâu tip 650
450 grame
drojdie uscată
1 pliculeţ (7 grame)
ulei de măsline
3 linguri
sare
1 linguriţă
apă călduţă ~ 200 ml

Mod de preparare

Faina, sarea si drojdia se pun intr-un bol. Se adauga uleiul de masline si apa calduta, cate putin, framantand pana la obtinerea unui aluat neted si elastic. Se unge biluta de aluat cu ulei si se pune la crescut in loc cald, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul, aproximativ o ora. Se imparte aluatul crescut in 10 bucati egale, care se intind cu sucitorul cat mai subtire (2-3 mm). Mie personal imi plac ceva mai crescute, asa ca le-am facut de circa 3 mm. Se incinge o tigaie de teflon. Se pune cate o lipie, pe rand si se coace maxim un minut pe fiecare parte (veti vedea ca se si umfla). Lipiile facute se scot pe un platou si se invelesc imediat cu un prosop de bucatarie curat. De recomandat sa se consume imediat.

https://www.preparate-culinare.ro/paine-si-patiserie/40-lipii-libaneze
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii