Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Piftele din cartofi (reţetă din 1933)

ro

15 Jan, 2022 08:58 1744 Marime text

 
  • Într-o zi de post (!? conține ouă), dacă vrem să mâncăm o prăjitură de post atunci putem face foarte uşor piftele din cartofi.
 
 



Se iau cartofii daţi prin maşină. Se sparge un ou saz mai multe dacă avem mai mulţi cartofi. Amestecăm bine cu oule, punem puţină sare şi întărim compoziţia cu făină dar să nu fie prea tare.







După  ce am frământat-o, o face rulo şi tăiem cu cuţitul în bucăţi, apoi le dăm formă de piftea cu două cuţite. În timpul acesta se topeşte grăsimea. Când s-a încins, punem piftelele şi le lăsăm să se rumnească întorcându-le pe o parte şi pe alta. Apoi le scoate pe farfurie şi le presărăm cu zahăr. Se servesc calde.




Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
 
 
Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).




Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.





În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.



Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro


Citește și: GastroArt  Carne de vițel cu sos tartar (rețetă interbelică)

 GastroArt  Budincă de creer (rețetă interbelică)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii