Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crema de vanilie

ro

08 Sep, 2016 09:28 2823 Marime text



Crema de vanilie
, una dintre cele mai cunoscute si folosite creme din patiserie, este un preparat simplu, ieftin si absolut delicios. O putem folosi ca baza pentru alte creme, ca umplutura pentru tarte, choux-uri, cremsnit, torturi, prajituri sau pur si simplu se poate manca simpla, eventual insotita de frisca, ciocolata, fructe etc. Crema de vanilie clasica se aromatizeaza cu vanilie, dar aceasta se poate inlocui cu coaja rasa de portocala sau lamaie, in functie de reteta unde o vom folosi.

Crema de vanilie – Ingrediente (cca  700 g crema)

  • 500 ml lapte de vaca
  • 40 g faina/30 g amidon de porumb
  • 5 galbenusuri medii
  • 125 g zahar tos fin
  • 1 pastaie vanilie (semintele)
Modul de preparare îl puteţi găsi pe LauraAdamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii