Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:49 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Tarta cu mere si crema de vanilie, prajitura pufoasa cu aluat cu drojdie

ro

04 Sep, 2020 14:40 2468 Marime text

Tarta cu mere si crema de vanilie, un desert perfect pentru inceputul de toamna. Reteta de tarta cu fructe, crema de vanilie de casa si alune de padure caramelizate. Cum se face reteta de aluat pufos cu drojdie pentru tarta cu mere?

Am asteptat cu nerabdare toamna, dupa aceasta lunga si calda vara, si iata ca in sfarsit a venit! Prima zi de toamna am dedicat-o acestei tarte cu mere si crema de vanilie. Nici nu va imaginati cat de fericita am fost, cand, dupa 2 luni de foc, am reusit in sfarsit sa aprind cuptorul. Desi sunt nascuta in august, nu suport caldura, asa ca astept in fiecare an sa vina toamna mea draga si racoroasa, cand in sfarsit ma simt in elementul meu.

Tarta cu mere, crema de vanilie si crocant de alune de alune de padure este cel mai gustos desert de toamna. Nu se face greu deloc, avem nevoie de putin timp pentru prepararea aluatului si a cremei, dar, per total, nu este deloc o prajitura complicata.

Daca nu aveti alune de padure, nu este nicio problema, le inlocuiti cu nuci sau migdale, iese la fel de gustoasa.

Va plac prajiturile cu mere? Daca raspunsul vostru este afirmativ, incercati si retetele cu mere de mai jos.

Tarta cu mere si crema de vanilie – Ingrediente (forma 40×32 cm)
Aluat pufos cu drojdie pentru tarte cu fructe


425 g faina
7 g drojdie deshidratata

50 g zahar
1 ou mediu
100 g unt moale
250 ml lapte
1 varf cutit sare
2 plicuri zahar vanilat

Ingrediente crocant alune pentru tarta cu mere

120 g zahar
100 g alune de padure
4 linguri apa

Ingrediente crema de vanilie pentru tarta cu mere

400 ml lapte
100 ml smantana lichida pentru frisca
3 galbenusuri medii
80 g zahar
40 g faina
1 pastaie vanilie (doar semintele)
5 mere rosii mari + 50 g unt (pentru stratul de mere)

Mod de preparare: lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii