Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:58 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Pere cu cremă de vanilie (rețetă interbelică)

ro

26 May, 2022 14:40 914 Marime text
Pere cu cremă de vanilie, foto: GastroArt
Cantitățile: 8 pere fine și mari, 4 linguri zahăr, 1 pahar de apă.

Crema: 3 gălbenușe, 1 pahar lapte, zahăr după plac, ½ baton vanilie, ½ linguriță de făină.

Se curăță perele, se tae jumătăți și se ferb în sirop, legând bine să scadă toată zeama. Se bat gălbenușele și celelalte materiale cu telul pe foc până se îngroașe sosul, se toarnă deasupra perelor aranjate pe farfuria de cristal. Se servesc reci.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.





Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).


Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.




Sursa foto și text:  GastroArt.ro


 ​Citește și: 


GastroArt Perișoare cu smântână (rețetă interbelică)

 GastroArt Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii