Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Dăunează expunerea prelungită la soare?

ro

16 Apr, 2015 15:09 2029 Marime text



Soarele și acidoza

Dăunează expunerea prelungită la soare?

Experții” se înghesuie să ne sperie cu cât de dăunătoare au devenit razele soarelui și să sfătuiască vânzarea ”cremelor de protecție” împotriva soarelui.
Fiecare dintre noi ”s-a ars” la propriu după o expunere prelungită la soare, în orele de maximă intensitate și atunci, cumva, validăm prin proprie experiență sfaturile ”experților” și tragem concluzia: ”soarele este periculos – ne arde!

Dar chiar așa să fie?

Nu uităm ceva extrem de important?
Amintiți-vă că suntem ființe de Lumină, suntem ființe ”solare” – când este lumină afară și Soare pe cer – ”înviem” cu toții, ne simțim bine, optimiști, avem senzația că vedem mai bine, că suntem în stare să facem orice, că regăsim forța de a merge mai departe în viață.
Toamna trecută am avut nori pe cer vreo 4 săptămâni la rând – iar starea de depresie și mohoreala care a afectat treptat oamenii a fost fără precedent!
Lipsa soarelui ne-a arătat cât de mult depinde STAREA NOASTRĂ EMOȚIONALĂ de prezența luminii solare.

Ne ”hrănim” cu lumina Soarelui, la fel de mult cum depindem de oxigenul arborilor și de alimentele Pământului.
Avem ”surse” diferite de energie – fie că știm acest lucru în mod conștient sau nu.
Mâncarea și apa NU constituie singurele noastre surse de energie.
Avem multe altele – iar LUMINA SOLARĂ, alături de OXIGEN și MIȘCAREA FIZICĂ – reprezintă SURSE VITALE de energie pentru ființa umană.

Fără oxigen, lumină solară și mișcare fizică – ne-am degrada și muri repede, chiar dacă am fi hrăniți cu cea mai bună și ”sănătoasă” mâncare din lume.

Soarele este SURSA VIEȚII pe întreaga planetă.
Există însă o singură ”categorie” de entități care pot ”înmagazina” Soarele și transforma energia luminoasă (fotonii de lumină) în energie chimică (substanțe chimice) = PLANTELE.
Doar plantele, prin magia frunzelor și a organitelor din interiorul acestor frunze (organite numite cloroplaste – în care clorofila = verdele plantelor – se ocupă de reacții chimice în prezența fotonilor luminoși) – reușesc să folosească în mod direct razele solare.
Consumând produsele PROASPETE din plante (mai ales FRUCTELE acestora – în care este ”esența” combinației dintre lumina solară și apa/mineralele pământului) avem acces DIRECT la energia ”înmagazinată” a Soarelui.
Așadar – consumul de fructe și legume proaspete reprezintă o sursă importantă de aducere a ”luminii” soarelui în corpul nostru.

Dar și pielea noastră, a oamenilor, poate prelucra o parte din radiațiile solare care ajung la ea – însă aici intervine o altă problemă importantă – și anume – GRADUL DE STAGNARE LIMFATICĂ la nivelul pielii.
Din multele articole anterioare știți deja despre piele că este considerată ”al treilea rinichi”. Cu alte cuvinte, este un ”organ excretor accesor”, care preia funcția de eliminare a reziduurilor și deșeurilor acide limfatice, atunci când rinichii nu mai fac față. De aceea, pe pielea multor oameni este un adevărat ”coș de gunoi” – de erupții –de alunițe, pete maronii (hepatice) sau de depigmentare (pete de acidoză, albicioase), negi, angioame (de culoare roșie), lipoame (depozite de grăsimi), diferite erupții (datorită prezenței unor germeni) și diferite bube și bubițe.

Majoritatea oamenilor au pielea fie extrem de uscată (acidoză uscată+++), fie plină de grăsime și seboree (consumatorii zilnici de uleiuri și grăsimi, animale sau vegetale).
Cu alte cuvinte, pielea majorității oamenilor este un depozit imens de reziduuri acide – care se ”chinuie” să iasă la exterior – pentru a nu produce daune importante organelor interioare.


Dacă acești acizi intră în contact cu radiațiile solare (care sunt de natură ”acidă”, tip combustie, tip ”foc”) atunci apar reacții intense.
Acid + acid = FOC (arsură).

Multe dintre ”arsurile” solare nu sunt decât reacții ”naturale” ale expunerii la razele solare a ”coșului de gunoi” al corpului.
Iar soarele nu face decât să ajute la ”curățenia” pe care corpul o face deja.

Așadar – NU RAZELE soarelui sunt cele care ARD.
Ci propriile voastre deșeuri, din interior, propriile reziduuri acide (apărute ca urmare a consumului de alimente acide, sau a stresurilor și suprasolicitării zilnice) – sunt cele care provoacă și susțin ARDERILE.

Dacă după o iarnă de stagnare și de consum de alimente denaturate – vă expuneți perioade prelungite la soarele puternic din zilele calde de primăvară (cum au fost zilele sărbătorilor Pascale în România, în 2015) – există posibilitatea să apară numeroase reacții intense pe piele – roșeață și chiar arsuri evidente!

Protecția” cu substanțe chimice a pielii este O ILUZIE – pentru că toate aceste grăsimi și uleiuri ”cu factori de protecție” nu fac decât să blocheze și mai tare pielea, să nu permită eliminarea de acizi (de aceea nu apar ”arsuri” evidente – că nu există reziduuri eliminate prin piele). În schimb – gradul de blocaj al pielii pe care îl produc aceste produse chimice – determină o afectare a rinichilor și ficatului extrem de importantă – și în timp, efectele lor secundare sunt la fel de rele precum la orice altă substanță chimică introdusă în organism – ca medicament, ca supliment alimentar sau ca și aliment.

Când o persoană intră pe o dietă ”naturală” de detoxifiere – cu multe fructe și legume – care au puterea de ”alcalinizare” intensivă a corpului (a limfei și sângelui) – expunerea inițială la soare poate declanșa arsuri (fructele intensifică eliminările limfatice, la început), dar ulterior – corpul resimte o stare de ”răcorire” interioară de la consumul intensiv de fructe. Mulți dintre cei care au consumat multe fructe în timpul iernii au devenit brusc, foarte friguroși.
Este normal – fructele ”răcoresc” pe interior corpul, ”sting” din acidoza acestuia.
Iar expunerea la soare devine o binecuvântare pentru mâncătorii de fructe, întrucât corpul are nevoie de căldura razelor solare pentru ”a mișca limfa” și pentru a menține căldura interioară a corpului (”răcorit” de fructe).

Puteți încerca un experiment interesant în vară – în anotimpul pepenilor – în care și căldura și prezența Soarelui pe cer perioade îndelungate va face tot procesul de detoxifiere mai ușor. Consumați câteva zile DOAR pepeni (roșii și/sau galbeni) și observați gradul de adaptare la căldura de afară.
Observați dacă mai transpirați, chiar și în zilele călduroase de vară – atunci când sunteți DOAR pe pepeni.
Și într-una din zile, consumați o mâncare gătită (sau o supă de legume gătită) – și observați reacția corpului după ea.

Trageți singuri concluziile legate de adaptarea corpului la hrana ”crudă” (în special la consumul de fructe) și la mâncarea gătită.
Observați gradul de adaptabilitate la climatul cald, la căldura Soarelui și la radiațiile sale, în timpul dietei cu fructe – și în timpul unei diete ”gătite” chiar și vegetariene.

Așadar – NU Soarele este dușmanul corpului și pielii noastre.
NU Soarele ne ARDE.
Ci propria noastră ACIDOZĂ interioară este cea care își face ”treaba” și favorizează apariția arsurilor solare.

Pregătiți-vă temeinic pentru sezonul cald care urmează – începând diete din ce în ce mai ușoare – cu fructe și legume – pe măsură ce vor apare cireșele, caisele și piersicile, fructele de pădure și toate legumele de sezon!.
Consumați din plin fructe și salate de crudități – începeți cu expuneri treptate (de scurtă durată) la Soare – și permiteți o creștere progresivă a timpului de ”solarizare” (fără a vă aventura să stați în Soarele miezului zilei – mai ales dacă știți că organismul dvs nu este în cea mai bună stare de sănătate).

Precauțiile sunt importante – și exact așa cum vă sfătuiesc să faceți un proces de schimbare a dietei și detoxifiere LENT, TREPTAT, PROGRESIV, ADAPTAT la puterea organismului de reacție – la fel vă sfătuiesc să faceți o expunere la soare TREPTATĂ și observând continuu reațiile (FĂRĂ A FORȚA în vreun fel organismul).

ÎMPRIETENIȚI-VĂ CU SOARELE!
Urmăriți-i răsăriturile și apusurile – în Constanța aveți parte de răsărituri de soare din mare spectaculoase și apusuri ale soarelui în lacul Siutghiol – la fel de spectaculoase.
Ținutul dintre ape al Dobrogei este binecuvântat cu ”larghețea” peisajului și posibilitatea de observare mai ușoară a mersului astrelor pe cer (beneficiul spațiilor plate!).

Stați cât mai mult în aer liber – stați cât mai mult la soare – lăsați LUMINA să vă încălzească și căldura ”să vă miște” limfa!

Procesul de detoxifiere este mult mai ușor și intensiv vara – decât iarna.
Profitați de scurta noastră vară, de 2-3 luni (uneori puțin mai lungă, dacă avem noroc) pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber!
Și bucurați-vă la maxim de ”depozitele” de fotoni, minerale și vitamine = FRUCTELE!

Zile frumoase tuturor și să ne vedem sănătoși, la plimbare, pe malul mării (sau în păduri ori parcuri) – în toate zilele însorite și călduroase!

http://www.centrulnatura.ro/dauneaza-expunerea-prelungita-la-soare/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii