Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Națională a României, sărbătorită la Medgidia Candidaţii USL Puiu Haşotti şi Mihai Lupu alături de localnici (galerie foto)

ro

01 Dec, 2012 19:00 2659 Marime text

DSC05455.jpgŞi în acest an, Ziua Naţională a României a fost serbată la Medgidia printr-o serie de manifestări organizate de Primăria Municipiului Medgidia. De la ora 09.00, la Monumentul Eroului Român a avut loc o ceremonie de depunere de coroane de flori în memoria tuturor ostaşilor români care au pierit pentru ca astăzi, românii să poată trăi în libertate. Au depus coroane de flori domnul deputat Mihai Lupu, ministrul Culturii – domnul Puiu Haşotti, Primăria Municipiului Medgidia, Consiliul Local, Garnizoana Medgidia, Poliţia Municipală, Poliţia Locală, Jandarmeria Medgidia, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Roland Pârlăgeanu, Asociaţia Revoluţionarilor Decembrie 89 Medgidia, Asociaţia Revoluţionarilor Tomis 22 Constanţa – Filiala Medgidia, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Tomis Constanţa, subfiliala Medgidia, Asociaţia Veteranilor de Război, PSD, PNL, PC, ARD.

După depunerea de coroane, activităţile au continuat pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu” unde, începând cu ora 11.00 s-a intonat imnul de stat şi autorităţile prezente au rostit alocuţiuni. Domnul primar Marian Iordache a vorbit despre tradiţia Zilei de 1 Decembrie, şi despre importanţa unităţii poporului român. „După 94 de ani de la marea unire înfăptuită la Alba Iulia, simţim din ce în ce mai mult că trebuie să fim un popor unit, mai ales în aceste vremuri de grele încercări pentru ţară. Să ne arătăm altruismul faţă de românii care au nevoie de noi, şi să ne aducem aminte de cei care, în urmă cu ani de zile şi-au arătat omenia şi curajul pe câmpul de luptă. Să nu uităm aşadar, că toţi suntem români şi, înainte de a primi ajutor şi sprijin de la alţii să acordăm noi ajutor semenilor. La mulţi ani tuturor românilor, să fiţi mereu voioşi, veseli şi uniţi ca în această zi”, a spus domnul primar Marian Iordache.  Au vorbit despre naționalitate și au transmis urări de bine și domnii Puiu Hașotti și Mihai Lupu.

Ziua de 1 Decembrie a continuat cu un spectacol artistic susţinut de Ansamblul Brâuleţul din Constanţa și Fanfara din Iaşi, încheindu-se cu hora unirii, la care au fost invitaţi toţi cetăţenii prezenţi în centrul oraşul. La final, aceştia nu au plecat spre casă până nu au servit o porţie de mâncare tradiţională – fasole cu cârnaţi.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii