Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta află pe 31 august dacă va fi exclus din Barou

ro

23 Aug, 2016 15:36 1785 Marime text
Consiliul Baroului București a amânat pentru data de 31 august dezbaterea cererii privind excluderea din barou a lui Victor Ponta, a declarat astăzi decanul Baroului București, avocatul Ion Dragne.
 

"Am avut pe ordinea de zi o solicitare de excludere din profesia de avocat a domnului Victor Ponta, membru al Baroului București. Înainte de începerea ședinței, domnul avocat a depus la Baroul București un memoriu cuprinzând punctul de vedere al domniei sale și un set de documente din care a rezultat că a formulat o reclamație prealabilă împotriva ordinului de revocare a titlului de doctor în Drept, precum și o cerere de suspendare a efectelor ordinului respectiv, depusă la Curtea de Apel București", a precizat Dragne, citat de Agerpres.

 
El a anunțat că la data menționată au fost invitați Monica Macovei, cea care a făcut cererea de excludere din Barou a lui Victor Ponta, precum și acesta din urmă, el menționând că prezența celor doi nu este obligatorie.
 

"Nu avem o procedură disciplinară în care doamna Macovei este petenta și domnul Ponta este persoana împotriva căruia s-a făcut o plângere disciplinară, ci avem o cerere inedită în raport de care Consiliul a apreciat că este utilă invitarea celor doi membri ai Baroului București pentru a-și preciza punctul de vedere în scris și pentru a răspunde la eventualele întrebări ale membrilor Consiliului. Prezența domniilor lor este facultativă, iar lipsa lor nu va împiedica dezbaterile și luarea unei eventuale decizii", a explicat Ion Dragne.

 
Potrivit acestuia, este "o cerere și o situație inedită" pentru că nu s-a mai întâlnit până în prezent un astfel de caz.
 

"Motiv pentru care am fost desemnat eu, împreună cu alți doi membri ai Consiliului — Mihai Tănăsescu și Flavia Teodosiu—, ca până marți, 30 august, să prezentăm un raport scris membrilor Consiliului, astfel încât să dezbatem și să luăm o decizie. De asemenea, Consiliul a apreciat că este necesar să îi invite pe doamna Monica Macovei, care a formulat cererea, și pe domnul Victor Ponta, pentru ședința din 31 august, la ora 12:00", a mai precizat Dragne.

 
Ion Dragne a menționat că decizia Consiliului, oricare va fi ea, este atacabilă. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii