Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:50 26 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Şalaru vrea ca fetele să meargă cu „pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”

ro

21 Oct, 2015 23:41 855 Marime text
 
Ministerul Educației, Vasile Şalaru (ALDE), a făcut, ieri la Deva, declarații  halucinante.
 
El a susținut că dorește să introducă în școli cursuri în care fetele să învețe să „meargă frumos”, „să știe să fie gazde bune” și „să învețe cum se servește ceaiul”.
 
La sfârșitul unei conferințe de presă, oficialul a declarat că elevele ar trebui să se ghideze după următorul enunț: „Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”, potrivit glasul-hd.ro.
 
„Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeți, poate nu,  o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine, prin ținută. Elevii noștri nu știu să calce pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, și cred că este o latură a învățământului românesc, care a fost total neglijată, și care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiți, de trecuta educație de pension”, a spus secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Şalaru.
 
Întrebat fiind dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să învețe educație rutieră sau cursuri de prim-ajutor, răspunsul secretarului de stat în Ministerul Educației a fost: „Nimeni nu spune că aceste lucruri să nu se facă. La dirigenție, ele erau obligatorii. Se făceau și acestea. Eu am spus că pe lângă astea să se facă și altceva”, potrivit aceleiași surse.
 
La finalul conferinței de presă, Vasile Şalaru a ținut să mai precizeze că fetele ar trebui să se ghideze după următorul enunț: „Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”.
 
„Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înțeles, dar cred că un băiat, când are de braț o fată, cel puțin, așa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata știe educație rutieră, ci dacă știe să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții!”, a continuat Vasile Şalaru.Sursa foto: barfadeiasi.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii