Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:31 19 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Vasile Salaru sa-si dea urgent demisia. Dosul in spate, pieptul in sus si afara din minister!

ro

22 Oct, 2015 11:35 819 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi: Vasile Șălaru să-și dea urgent demisia pentru afirmațiile misogine. Dosul în spate, pieptul în sus și afară din minister!
 
Declarația unui secretar de stat care îndeamnă elevele de liceu să țină “pieptul în față și dosul în spate” este de-a dreptul misogină și jignitoare, arată deputatul PNL Ovidiu Raețchi, care a adăugat că acesta ar trebui să-și dea urgent demisia din minister pentru felul rușinos în care a vorbit despre educația în rândul fetelor.

“Afirmațiile lui Vasile Șălaru, secretar de stat în Ministerul Educației, sunt greu de cuprins în realitatea unei societăți din secolul XXI. Faptul că preocupările unui secretar de stat sunt legate de introducerea unor ore de consiliere prin care elevele să învețe să fie gazde bune și să servească ceai este cel puțin straniu și neadecvat realității sistemului educațional și nu numai. Mă întreb dacă domnul Salaru este interesat de subiecte precum absenteismul școlar, corupția în școli sau investițiile în învățământ. Ca să nu mai vorbim despre reprezentarea politică a femeilor, cărora înțeleg că li se potrivește mai bine rolul de gazde și servitoare de ceai. Cu un PIB alocat educației care plasează România la coada clasamentului Uniunii Europene în ceea ce privește cheltuielile cu învățământul, declarațiile misogine nu ajută în niciun fel sistemul educațional. Ba din contră, sfaturile sus-numitului pentru elevele din România, care sunt îndemnate cu patos să țină “pieptul în față și dosul în spate”, să “meargă frumos” și “sa știe să fie gazde bune” sunt dovada unui caracter misogin și infectat de stereotipii. Îmi permit să am și eu un sfat pentru domnul Vasile Șălaru: dosul în spate, pieptul în sus și afară din minister!”

Raețchi a mai precizat că exemplul domnului Vasile Salaru nu este singular, un alt caz recent al unui bărbat care a făcut declarații misogine fiind cel al lui Victor Ponta.
“Declarațiile de acest fel nu sunt nici pe departe o noutate în politica noastră. Cel mai recent exemplu care îmi vine în minte este cel în care Victor Ponta a făcut-o hienă rârâită pe Alina Gorghiu, declaratie făcută dintr-un soi de cordialitate cu fostul edil Sorin Oprescu. Sigur, nu ne putem aștepta ca Victor Ponta să îl elibereze din funcție pe Vasile Salaru, tocmai de aceea ar fi chiar mai potrivită o demisie-sincron a celor doi. Nu știu ce înțelege ministrul secretar de stat prin educația de pension, însă postura țanțoșă cu pieptul în față pe care sugerează dumnealui că ar trebui să o adopte elevele nu era nicidecum unul din scopurile acelui tip de educație. Este rușinos și regretabil faptul că asemenea afirmații și-au făcut loc într-un discurs public și că au fost vizate elevele, care au fost stigmatizate într-un mod primitiv. Sunt convins că femeile vor sancționa politic acest tip de declarații și că își vor apăra ferm locul în societate”.   
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii