Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:21 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Dîncu - România trebuie conectată cât mai mult la o mentalitate pentru un alt secol

ro

13 Jul, 2016 23:57 719 Marime text
În cursul zilei de astăzi, Vasile Dîncu, referindu-se la cazul de sclavie din Argeș, a spus că România trebuie conectată cât mai puternic la Europa și la o nouă mentalitate.  

„Din păcate, după 25 de ani ne-am pierdut empatia, iubirea față de semeni, solidaritatea cu ceilalți. România trebuie conectată cât mai puternic la Europa, conectată cât mai mult la o mentalitate pentru un alt secol și asta înseamnă școală, asta înseamnă colectivitate pentru că sigur satul acela era izolat (...), pentru că la capete din astea de lume se pot petrece asemenea atrocități. Este regretabil că se întâmplă asta și este rușine pentru noi. Cred că trebuie să revenim la un model social și la construcția unui model social, fie că suntem de stânga, că suntem de dreapta. (...) Trebuie să vedem care sunt cele mai bune metode pentru fiecare grup în parte, să vedem, de exemplu, cum putem folosi de la fondurile europene la banii noștri cele 47 de măsuri sociale pe care le-am lansat în pachetul anti-sărăcie", a spus, la Realitatea TV, Vasile Dîncu.

Amintim că procurorii DIICOT au găsit, în urma perchezițiilor efectuate la traficanți de persoane din localitatea Berevoești, județul Argeș, cinci victime legate în lanțuri, dintre care doi minori cu vârste cuprinse între zece și 12 ani.

Ti-a placut articolul?

Comentarii