Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5 Problemele cu care se confruntă constănțenii Președinții asociațiilor de proprietari față în față cu Făgădău (galerie foto)

ro

25 Feb, 2016 18:23 3623 Marime text
 
În urmă cu câteva minute a început la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța întâlnirea primarului intrimar Decebal Făgădău cu reprezentanții asociațiilor de proprietari.
 
La ședință ia parte directorul RADET, Liviu Popa, dar și directorul Serviciului de Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța, George Coman.
 
„La ultima întâlnire v-am ascultat și acum toată lumea are aceeași subvenție la agentul termic. De asemenea, v-am ascultat și în privința taxei de habitat care acum este la fel pentru toată lumea”, a spus Făgădău.
 
„În aprilie începem campania Curățăm Constanța Noastră și vom da amenzi. Pentru terenurile și casele părăsite vom da amenzi și vom crește impizitul. Cei harnici vor fi premiați”, a mai spus primarul interimar.
 
Tot el le-a vorbit celor prezenți despre programul „Respect”, care înlocuiește pachetele oferite pensionarilor cu bonuri fiscale. 
 

UPDATE 5, ora 19.46: 
 

Iată cum arată schema pentru contorizare la distribuția pe orizontală: 

 



UPDATE 4, ora 19.36: 

Liviu Popa, directorul RADET a prezentat în cadrul întrunirii varianta calculării gigacaloriei după contorizarea la ușă cu distribuție pe orizontală. Acesta zice că pentru asta nu va fi nevoie de autotizație de construire. Un contor de acest fel costă 300 de euro.


„Important este să se ajungă la confortul abonaților”, a declarat Liviu Popa.



UPDATE 3, ora 19.25:

Neaga Elena care reprezintă mai multe blocuri de pe strada Nicolae Chirculescu din cartierul Compozitorilor l-a întrebat pe Făgădău cum este posibil să fie supraetajate blocurile, mai exact cum primăria dă autorizații de supraetajare a blocurilor.
 
Decebal Făgădău a invitat-o pe femeie în audiență mâine dimineață.
 
„Nu țin pe nimeni în brațe. Faceți reclamații”, i-a răspuns primarul interimar femeii.
  
„Nu vreți să vă angajați la primărie? Mi-aș dori ca mulți dintre angajații primăriei să vorbească ca drumneavoastră”, i s-a adresat Făgădău președintei unei asociații de proprietari.
 
Această propunere a primarului interimar a venit după ce femeia și-a expus mai multe puncte de vedere privind problemele asociașiei de proprietari.

 

UPDATE 2, ora 19.05: 

O constănțeancă se plânge deoarece campusul Henri Coandă a transformat carierul în cartierul groazei, iar asta pentru că se sparg case și mașini.
 
Decebal Făgădău a zis că soluția este să se facă un post de poliție, să se monteze camere video, astfel locatarii din campus să fie ajutați să se integreze.

Alte probleme reclamate sunt cele legate de vecinii de bloc rău platnici. 



UPDATE 1, ora 18.53: 


În cadrul întrunirii ia parte de asemenea viceprimarul Costin Răsăuţeanu și Florica Ganea de la Uniunea Asociațiilor de Proprietari.
 
În urmă cu câteva momente a început sesiunea de întrebări, doleanțe și propuneri. Unii reprezentanți ai asociațiilor de proprietari reclamă copacii care trebuie tăiați și toaletați, iar alții sunt nemulțumiți de trotuare.
 
Marcel Petre, președintele asociației 250, se plânge că apa caldă vine greu pe țeava asocieției.
 
Administratoul David Ionica a ridicat problema debranșării de la RADET. Femeia zice că orice consumator are dreptul să aleagă furnizorul, iar RADET nu dă avize pozitive. Tot ea a reclamat faptul că multe dintre aleile blocurilor nu sunt asfaltate. Femeia mai zice că gardul viu și pomii sunt toaletați doar pe bulevarde, și nu în tot orașul, de asemenea menționând problema lipsei coșurilor de gunoi.
 
Președintele asociației Lira Residance, Valentin Banu, susține că pe strada Constantin Bobescu este noroi și ar trebui pietruită.
 
Decebal Făgădău spune că  această stradă încă nu s-a terminat de construit. De asemenea, a precizat că vor fi reabilitate șase străzi din cartierul Compozitorilor, dar nu și strada Constantin Bobescu, cel puțin în acest an.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii