Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 - Protestele din Piața Universității nu au fost lipsite de incidente

ro

01 Dec, 2015 21:12 2058 Marime text
 
Mai mulți oameni s-au adunat încă din această după-amiază în Piața Universității, unde au scandat mai multe lozinci, legate de sărbătoarea de 1 decembrie. Aceștia nu i-au uitat însă pe cei care au murit în urma incendiului din Club Colectiv.

La început au fost câteva zeci de oameni, dar la lăsarea serii numărul acestora ajuns la aproximativ 150, au spus pentru Agerpres oficiali ai Jandarmeriei Capitalei.

Conform reprezentanților jandarmeriei, grupul de manifestanți a plecat spre Clubul Colectiv, pentru a aprinde o lumânare în memoria tinerilor care au decedat. 

Pe bannerele purtate de aceștia erau notate mesaje privind necesitatea eliminării corupției și reformării clasei politice. Printre aceste mesaje s-au numărat: „Manifest anticorupție”, „Jos cu mafia politică”, „Singura soluție, încă o revoluție”.

Până în aceste momente nu s-au înregistrat evenimente nedorite în acest protest. 


UPDATE 2, ora 21.27:
 

În urma incidentelor, un jandarm a fost lovit și trântit pe asfalt de către tinerii protestatari, iar colegii acestuia au intervenit în forță.
 
Aproximativ 50 de suporteri s-au bătut cu jandarmii aflati în Piața Universității.
 
„Au vrut să blocheze traficul, iar asta noi nu permitem. Oamenii se întorc în București, trebuie să aibă pe unde să circule, avem ambulanțe care trebuie să meargă la urgențe. Nu putem îngădui așa ceva.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei la România TV.



UPDATE 1, ora 21.20:

Au apărut primele incidente între protestatari și jandarmi. În centrul Bucureștiului au avut loc acte de vionelnță între cele două părți, și se pare, potrivit jandarmilor, că aceștia au fost provocați de câțiva tineri din galeriile unor echipe de fotbal, notează știripesurse.ro. 



Sursa foto: româniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii