Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:24 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un părinte englez critică sistemul de învăţământ din România după ce fiica sa a studiat în ţara noastră

ro

10 Mar, 2016 13:58 1779 Marime text
 
Pe pagina de Facebook a elevului de clasa a XII-a, Andrei Eduard Burghelia, vicepreşedintele Asociației Elevilor din Constanța, apare un mesaj publicat de el prin care trasnsmite că un părinte englez a luat legătura cu el şi s-a plâns de sistemul de învăţămât din România. Potrivit englezului, Paul Brazier, fiica acestuia a studiat opt ani în România.
 
Brazier are cuvinte de laudă la adresa profesorilor români despre care susţine că sunt foarte bine pregătiţi, însă despre sistemul de învăţământ din România precizează că ar trebui să se facă schimbări mari.
 
„Fiica mea avea 16 ani când s-a întors în Anglia şi a început imediat studiile la o şcoală de afaceri, drept şi media, o şcoală pentru elevi cu rezultate foarte bune.
 
Părerea mea este că profesorii care intimidează şi pun presiune asupra elevilor sau cei care acceptă cadouri ar trebui să fie concediaţi imediat şi scoşi la pensie, să nu mai profeseze niciodată. Relele tratamente ar trebui luate în seama de către autorităţi fără ca acestea sa aibă consecinţe asupra copilului. Îmi amintesc chiar eu despre un caz de pedofilie despre care elevilor le era frică să vorbească, tocmai pentru că se gândeau că vor păţi ei ceva.
 
Nu înţeleg de ce încă se construiesc noi biserici în fiecare colţ al României, dar nimeni nu investeşte în educaţie, în modernizarea şi construcţia de noi instituţii şcolare. Chiar cred că părinţii ar fi dispuşi să achite taxe mai mari în cazul în care acestea ar avea ca scop modernizarea şcolilor în care studiază copiii lor.
 
Ştiu că România are profesori extraordinari de bine pregătiţi şi foarte capabili de a pune bazele şi de a duce pe umeri un nou sistem, însă ideile de pe vremea comunismului sunt încă adânc înfipte în şcoala românească. Mai consider că singura cale pentru ca elevii şi studenţii români să se poată bucura de un sistem de educaţie modern ar fi o foarte bună organizare, împreună cu dascălii care cred într-o schimbare! Soluţia este să te implici, nu să stai cu mâinile în sân şi să exclami: România”, a fost mesajul lui Paul Brazier, publicat de Andrei Eduard Burghelia pe pagina sa de Facebook. 

Sursa foto: Facebook 

Ti-a placut articolul?

Comentarii