Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat a încercat să mituiască doi polițiști care l-au prins conducând fără permis. Ce sumă le-a oferit suspectul oamenilor legii

ro

16 Feb, 2018 13:30 1072 Marime text
La data de 15.02.2018, ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Satu Mare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unei persoane, în timp ce promitea suma de  200 euro unui echipaj alcătuit din doi agenți de poliţie din cadrul I.P.J. Satu Mare - Secţia nr.1 Poliţie Rurală Valea Vinului, pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Potrivit DGA, în fapt, cei doi agenți de poliție au sesizat D.G.A. - S.J.A. Satu Mare cu privire la faptul că, în cursul zilei de 14.02.2018, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Poiana Codrului, au identificat în trafic un bărbat în vârstă de 39 de ani, care conducea un autovehicul, fără să dețină permis de conducere. Cu ocazia constatării infracțiunii, acesta a solicitat polițiștilor rezolvarea problemei în alt mod, promițându-le o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în sensul de a nu lua măsurile impuse de lege. Polițiștii au refuzat categoric și i-au pus în vedere ca, în data de 15.02.2018, să se prezinte la sediul Postului de Poliție Pomi pentru a fi audiat în cadrul dosarului penal ce i-a fost întocmit.

Cu ocazia prinderii în flagrant, asupra celui în cauză a fost identificată suma de 200 euro despre care a declarat că erau banii promiși polițiștilor, în scopul menţionat mai sus.

”În cauză, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, dispunând cercetarea în stare de libertate.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - se arată ăîntr-un comunicat al DGA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii