Polițiști trimiși în judecată pentru luare de mită! Suspecții au mers cu șoferul oprit la bancomat pentru a primi suma cerută
Polițiști trimiși în judecată pentru luare de mită! Suspecții au mers cu șoferul oprit la bancomat pentru


Potrivit unui comunicat al DGA, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus trimiterea în judecată, sub măsura controlului judiciar, a doi agenți de poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 2, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Cauza penală a fost inițiată în urma unui apel efectuat, în luna octombrie 2024, la Call-center-ul anticorupție 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție, apel care a condus la sesizarea Parchetului competent.
Ofițerii de poliție judiciară ai DGA – Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov au fost delegați de procurorul de caz să efectueze cercetările, în urma cărora s-a reținut următoarea situație de fapt:
La data de 3 februarie 2025, cei doi inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior procurorul a dispus față de aceștia măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.La data de 3 octombrie 2024, în jurul orei 23:10, cei doi agenți de poliție, aflați în patrulare pe raza Sectorului 1 din București, au oprit un conducător auto al cărui autoturism nu avea poliță de asigurare RCA valabilă. Pentru a nu aplica sancțiunile prevăzute de lege, aceștia au pretins și primit suma de 500 de lei, fără a întocmi vreun act sau a lua vreo măsură legală. Investigațiile au arătat că șoferul a fost urmărit de echipajul de poliție de la o benzinărie, iar suma a fost retrasă de la un bancomat din apropiere și remisă unuia dintre agenți“ - au precizat reprezentanții DGA
Conducătorul auto care a oferit suma de bani este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Direcția Generală Anticorupție încurajează cetățenii să semnaleze orice faptă de corupție la linia telefonică gratuită 0800.806.806, disponibilă non-stop.
.Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului. Această activitate nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp