Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Jurnal.md UE ar putea întoarce spatele RM din cauza lipsei de reforme

ro

30 Mar, 2015 13:29 995 Marime text
Raportul de Progres al Republicii Moldova pentru anul 2014 în cadrul Politicii Europene de Vecinătate punctează foarte clar că problemele din sectorul bancar denotă mai multe deficienţe de guvernare în Republica Moldova, comentează expertul politic la Institutul de Studii de Securitate al Uniunii Europene, Nicu Popescu.

„Acestea ţin atât de corupţie, de netransparenţă, precum şi de disfuncţionalitatea unor instituţii de stat, care nu-şi fac datoria atunci când vine vorba de monitorizarea şi menţinerea stabilităţii financiare a ţării”, a declarat Popescu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit expertului, principala îngrijorare  a partenerilor europeni ţine de lipsa luptei cu corupţia, „de sistemul corupt care ajunge la cel mai înalt nivel în Republica Moldova”.

„O criză bancară care este posibilă şi ar fi rezultatul unei guvernări netransparente şi destul de corupte în sistemul financiar va pune sub semnul întrebării întreaga stabilitate economică a Republicii Moldova şi, evident, va lovi şi în celelalte realizări din ultimii ani, subminând inclusiv popularitatea ideii de integrare europeană”, a adăugat Nicu Popescu.

Din cauza lipsei de reforme, Uniunea Europeană ar putea întoarce spatele Chişinăului, iar acest fapt ar fi o catastrofă ţinând cont de situaţia internă şi externă a Republicii Moldova, atenţionează expertul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii