Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tot mai rău Şoferii nu vor mai putea scăpa de amenzi

ro

26 Jun, 2013 21:36 1249 Marime text
Şoferii primesc o veste bună şi una proastă. Cea bună este că dacă autorităţile nu-i înştiinţează în cel mult două luni de la data sancţionării pe conducătorii auto amendaţi, contravenţia se prescrie. Vestea proastă este că şoferii nu vor mai putea refuza să ridice de la poştă scrisorile prin care sunt anunţaţi de poliţie că trebuie să scoată bani din buzunar, potrivit România TV.
Guvernul vrea să modifice legea pentru ca şoferii să nu mai poată evita plata amenzilor. Indiferent dacă sunt găsiţi acasă sau nu, în momentul în care poştaşul vine cu amenda în plic la uşa destinatarului se consideră că acesta a fost înştiinţat. În cazul în care destinatarul nu va fi găsit acasă, plicul care conţine amenda va fi lăsat la uşa locuinţei, iar şoferul indisciplinat va fi bun de plată.
O altă modificare propusă priveşte prescrierea amenzilor dacă şoferul nu este înştiinţat la timp. Astfel, dacă poliţia nu trimite amenda în cel mult două luni de zile de la comiterea infracţiunii, contravenţia se prescrie.
 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii