Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Inconștiență în trafic! Șoferi beți sau sub influența substanțelor interzise, depistați de polițiștii rutieri

ro

30 Aug, 2022 16:26 1140 Marime text
Polițiști în misiune. Foto: Facebook/DGPMBPolițiștii au efectuat mai multe acțiuni pe linie rutieră și au depistat mai mulți conducători auto care conduceau fie sub influența băuturilor alcoolice, fie sub influența unor substanțe interzise. 

Potrivit IPj Constanța, la data de 29 august a.c., în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Techirghiol au identificat o femeie, de 41 de ani, care a condus un autoturism pe strada Republicii, din orașul Techirghiol, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind condusă la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
La data de 30 august a.c., în jurul orei 00.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Negru Vodă au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe strada Principală, din localitatea Vâlcelele, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Totodată, bărbatul a condus autoturismul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule
 
În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.
 
De asemenea, la data de 29 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai și Secției 3 Poliție Rurală Mangalia au desfășurat acțiuni și activități pe linia prevenirii furturilor în zona plajei și zona adiacentă și din spațiile de cazare, depistarea persoanelor care expun animale la căldură excesivă și a conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane, fiind oprite, pentru control, aproximativ 90 de vehicule.
În urma activităților, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 13.000 de lei, dintre care 8 la Legea 61/1991 și 6 la O.U.G. 195/2002.

Totodată, a fost reținut în vederea suspendării, 1 permis de conducere.
 
Potrivit IPJ Constanța, în perioada 26-30 august a.c., polițiști din cadrul Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, împreună polițiști ai Secției 4 Rurală Medgidia au desfășurat o acțiune, pe linie de viteză, alcool și droguri.
 
Astfel, peste 300 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.
 
În urma activităților, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 12.000 de lei, toate la O.U.G. 195/2002.
 
Totodată, au fost reținute în vederea suspendării, 3 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
Conform IPJ Constanța, în perioada 22-28 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu polițiști ai celorlalte birouri și formațiuni rutiere din județul Constanța, au acționat pe principalele artere din județul Constanța, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.
 
Astfel, peste 500 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.
 
În urma activităților, au fost aplicate 443 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 250.000 de lei, toate la O.U.G. 195/2002.
 
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării, 76 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
 
Totodată, polițiștii rutieri au constatat 6 infracțiuni, dintre care 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 2 pentru conducere fără permis.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii