Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top preţul gigacaloriei. Hop, hop, hop/Hop, hop, hop/Noi suntem pe primul loc. Știați?

ro

15 Oct, 2016 04:41 3338 Marime text
Preţul gigacaloriei facturat la populaţia din marile oraşe reşedinţă de judeţ depăşeşte 200 de lei, maximul la nivel naţional fiind întâlnit în Constanţa, reiese din datele centralizate la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), preluate de România Rv.
 
La Constanţa, Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) a facturat pentru populaţie un preţ al gigacaloriei de 411,8 lei, în condiţiile în care preţul de furnizare aprobat de ANRSC a fost de 431,1 lei/Gcal, mai scrie aceeași sursă.

Pe locul doi se află reşedinţa judeţului Covasna, Sfântu Gheorghe, cu un preţ facturat pentru populaţie de 298,4 lei/Gcal, iar pe locul trei Miercurea Ciuc (Harghita), cu 275 de lei/Gcal facturat pentru populaţie la un cost de furnizare aprobat de 451 de lei/Gcal.

La Bucureşti se regăseşte unul dintre cele mai mici tarife facturate populaţiei (164 lei/Gcal, RADET), însă în condiţiile în care costul de furnizare aprobat de ANRSC este de 342,9 lei/Gcal, iar reparaţiile planificate au fost realizate într-o proporţie mai mică de 20%.

Tarife mai mici, sub 180 de lei/Gcal, au mai fost facturate în oraşele Bacău (Thermoenergy Group), Botoşani (Modern Calor), Suceava (Thermonet), Galaţi (Calorgal) şi Tulcea (Energoterm).
 
Ce este ANRSC
 
Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C. este o instituție publică de interes national, cu personalitate juridică, ce funcționează în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și are ca scop reglementarea și monitorizarea la nivel central a activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice aflate în atributiile sale, în conformitate prevederile Legii nr. 51 din 2006

Sursa text: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii