Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:13 22 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliu local a stabilit preţul local de furnizare a gigacaloriei. Liberalii s-au opus!

ro

05 Jun, 2017 12:47 2113 Marime text
CLM a stabilit preţul local de furnizare a gigacaloriei la 419,88 lei
Grupul consilierilor liberali din cadrul Consiliului local municipal Constanţa a votat la sfârşitul lunii trecute, împotriva prețului local de furnizare a energiei termice în sistem centralizat, începând cu 1 mai 2017, propus de primarul Decebal Făgădău. Liberalii au motivat votul spunând ca trebuie găsite soluții pentru ca prețul gigacaloriei să scadă. Vă reamintim, pe data de 31 mai 2017, se convoacă Consiliul Local al Municipiului Constanța în ședință ordinară. Pe ordinea de zi s-a aflat şi proiectul de hotărâre privind stabilirea preţului local de furnizare a energiei termice în sistem centralizat, începând cu 1 mai 2017, în municipiul Constanţa.
Potrivit proiectului, s-a stabilit preţul local de furnizare a energiei termice, preţ format din preţul de producere a energiei termice şi tarifele serviciilor de transport, distribuţie şi furnizare în sistem centralizat în municipiul Constanţa, calculat ca medie ponderată, la nivelul de 419,88 lei pentru o gigacalorie, începând cu 1 mai 2017.
 În Memoriul justificativ privind stabilirea preţului local de furnizare - preţ format din preţul de producere a energie termice şi tarifele serviciilor de transport, distribuţie şi furnizare, care va fi practicat de RADET Constanţa începând cu data de 01.05.2017, se precizează următoarele: „În conformitate cu prevederile art. 8 din Legea nr. 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică, Consiliul Local Municipal aprobă nivelul preţului local de furnizare a energiei termice în sistem centralizat la nivelul municipiului Constanţa. Conform prevederilor Legii nr. 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică, art. 40, al. 8, la nivelul aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale, preţul local de furnizare a energiei termice este acelaşi pentru utilizatorii de energie termică, în condiţii similare de furnizare. (Indiferent de tehnologiile sistemului de producere, transport şi distribuţie a energiei termite sau de tipul combustibililor utilizaţi).
 Electrocentrale Constanţa SA produce şi transportă energia termică primară până la punctele termice aflate în exploatarea RADET Constanţa la următorul preţ: pentru consumatorii tip populaţie - la preţul de 293,38 lei/Gcal (inclusiv TVA); pentru consumatorii non-populaţie - la preţul de 336,96 lei/Gcal (inclusiv TVA).
 În conformitate cu prevederile art. 6, alin.10, din Ordinul nr. 66/2007 privind Metodologia de stabilire, ajustare sau modificare a preţurilor şi tarifelor locale pentru serviciile publice de alimentare cu energie termică produsă centralizat în unităţile administrativ-teritoriale în care energia termică este produsă, transportată, distribuită şi furnizată de mai mulţi operatori economici prestatori ai serviciului de alimentare cu energie termică, preţurile locale se stabilesc ca medie ponderată a tarifelor tuturor operatorilor economici.
Astfel, preţul local de furnizare a energiei termice este format din preţul de producere a energiei termice şi tarifele serviciilor de transport, distribuţie şI furnizare practicat de RADET Constanţa.
 Începând cu data de 01.05.2017, la nivelul municipiului Constanţa, preţul calculat ca medie ponderată a tarifelor color doi operatori, respectiv Electrocentrale Constanţa SA şi RADET Constanţa, va fi de 419,88 lel/Gcal (inclusiv TVA). Faţă de cele prezentate mai sus, se solicită stabilirea preţului local de furnizare a energiei termice de 419,88 lel/Gcal (inclusiv TVA).
 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii