Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tone de carne si produse din carne sechestrate din Satul de Vacanţă. Amendă de 10.000 de lei. Unitatea a fost închisă ieri (document)

ro

25 Jun, 2017 12:28 7974 Marime text


Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța face public bilanțul controlului din Satul de Vacanță.
 
Comunicat de presă:
 
În data de 23 iunie 2017, în urma acțiunii comune desfășurate de inspectorii DSVSA Constanța împreună cu reprezentanții CJPC Constanța și IPJ-SICE Constanța la o unitate din Satul de Vacanță, județul Constanța, a fost descoperită o cantitate de aproximativ 3,5 tone de produse alimentare (carne și produse din carne, produse lactate, făină) pentru care nu s-au putut pune la dispoziție documentele de proveniență și nu prezentau elemente de identificare.

De asemenea s-a constatat că spațiile de depozitare, procesare și valorificare a produselor alimentare nu erau întreținute în condiții de igienă.

Inspectorii sanitari, conform atribuțiilor specifice, au pus sechestru sanitar-veterinar întreaga activitate care urmează să fie distrusă prin incinerare.

Având în vedere că administratorul a părăsit unitatea în timpul controlului, s-au făcut demersuri ca acesta să fie contactat pentru semnarea documentelor specifice şi finalizarea controlului.

Astfel, în data de 24 iunie, inspectorii din cadrul DSVA s-au deplasat din nou la unitatea respectivă, împreună cu reprezentanţi ai IPJ-SICE Constanţa unde, în prezenţa administratorului, au finalizat actul de control, prin emiterea unei ordonanţe de suspendare a activităţii şi aplicarea unei sancţiuni de contravenţionale în valoare de 10.000 de lei.

  
Comunicatul este semnat de directorul executive al DSVSA Constanţa, dr. Diana Cristescu.
 

Citește și

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii