Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Mamaia Terasele de fițe se ”laudă” cu mâncare expirată (galerie foto)

ro

11 Jul, 2015 21:19 4686 Marime text
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Alexandru Dunca, s-a întors din nou în stațiunea Mamaia. El s-a dus punct ochit, punct lovit la terasele de fițe, Potrivit unor surse, este vorba despre LeGaga și Loft. Prima aparține celebrului designer Cătălin Botezatu. Aici, șeful ANPC a descoperit că deși era un local cu pretenții avea pregătit pentru turiști niște mușchi de vită EXPIRAT şi nişte şi fructe de mare cu termen de garanţie depăşit. ”Am fost îngrozit. Am găsit produse expirate, care sunt depozitate necorespunzator. Imaginile vorbesc de la sine. Activitatea le-a fost suspendată până la remedierea deficiențelor”, a declarat Marius Dunca. Aproape 60 de kilograme de mozarella erau congelate. În faţa inspectorilor OPC, angajaţii restaurantului au încercat să găsească tot felul de scuze. Cele peste 80 de kilograme de alimente descoperite în condiţii improprii au fost distruse de inspectori. Patronul localului s-a ales cu amenda maximă de 20.000 de lei. 
Oamenii au comentat pe Facebook reacționat în urma imaginilor postate de șeful ANPC: ”Respect!!!!!! Mulțumim că aveți grijă de noi!!!”, ”Felicitări! Spor la muncă în continuare:)”, ”Au îmbolnăvit cetățenii cu bună știință pentru a-și vinde marfa expirată, trebuiau amendați”, ” Respect dl. Dunca pentru faptul că apăraţi sănătatea consumatorului. Mult succes în activitatea viitoare inclusiv în sectorul serviciilor financiar-bancare!”, ” Se joacă cu sănătatea oamenilor! Rușine!”, Ce nesimtiti! Să sperăm că se vor remedia pentru tot sezonul, nu pentru 2-3 zile! Știam că banu' este ochiul dracului, dar nici sa te joci cu sănătatea omului”.

Se pare că și la Loft s-au găsit cam aceleași probleme. Această locație era una preferată de personalităţi din lumea mondenă, din lumea fotbalului, a televiziunii sau a afacerilor. Mulţi au vizitat clubul, s-au distrat şi au petrecut. Clubul Loft funcţionează pe societatea BDG Import SRL ce a fost înfiinţată în anul 2003 şi se ocupă de comerţ cu ridicata al băuturilor. Potrivit Registrului Comerţului, în firmă sunt asociaţi Ovidiu Septimiu Gizdavu, Ion Andrei Biriş, Petru Berciu, care mai deţine şi calitatea de administrator, şi Cristina Pazara. Potrivit vrajitorul.eu, firma a înregistrat la finele anului 2013 o cifră de afaceri de 177.998.632 lei, un profit de 6.508.018 lei şi 87 de salariaţi.
Controlul din nordul staţiunii Mamaia vine după alte patru inspecţii de amploare făcute în ultimele trei săptămâni. Două dintre ele au avut loc în aceeaşi staţiune, unde inspectorii au distrus peste 250 de kilograme de alimente alterate. În urma neregulilor, trei restaurante au fost închise temporar, iar patronii amendaţi cu sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei. Patronii a două terase din Costineşti au primit amenzi de 5.000 şi 10.000 de lei.
De asemenea, la controlul care a avut loc în Eforie Sud, inspectorii OPC au închis o terasă. Acolo au găsit sarmale şi pâine cu mucegai, dar şi lactate expirate de două săptămâni. Patronul a fost amendat cu 20 de mii de lei.   


Citește și: LOFT, CLUBUL PREFERAT DE VEDETE, AR FI ÎNCHIS DE ANAF
Sursafoto:facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alexe 12 Jul, 2015 22:12 ce va mai ascundeti dupa degete: Mamaia in afara de aroganță și fițe nu are nimic de oferit. japcă si mizerie.
  • Vali 12 Jul, 2015 18:20 Le GaGa e terasa
  • Adina 12 Jul, 2015 13:13 Cred ca ar trebui sa se dea publicitatii numele exact al locatiilor unde se gasesc astfel de nereguli. Sa se termine cu generaliati de genul 's-a gasit' sau 'se pare ca unitatea este '. In momentul in care se face public numele unitatii, unii se vor gandi de doua ori inai te de asi cheltui banii la ei. Asta cred ca este cea mai buna amenda posibils.