Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxă pe Autostrada Piteşti-Constanţa, care va fi gata în 2015

ro

06 May, 2012 00:21 1043 Marime text

Primul an de operare a întregii secţiuni Piteşti – Constanţa va fi 2015, iar durata de concesiune a fost stabilită la 30 de ani, potrivit datelor preliminare, informează CNADNR. Şoferii care vor circula pe Autostrada Piteşti-Constanţa vor achita taxă de autostradă, al cărui cuantum nu a fost încă stabilit.

CNADNR a finalizat analiza aferentă Studiului de Fundamentare pentru Proiectarea, construirea şi finanţarea Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului Bucureşti şi întreţinerea şi operarea Autostrăzii Piteşti – Constanţa.

Concluziile au fost trimise spre avizare la EUROSTAT, pentru confirmarea faptului că realizarea acestui proiect nu va afecta deficitul României. 

Potrivit studiului menţionat, acest proiect este fezabil să fie făcut prin concesiune potrivit normelor EUROSTAT, întrucât poate fi finanţat într-un sistem mixt: 31% - plăţi de disponibilitate de la Guvernul României şi 69% - venituri realizate din taxarea directă a utilizatorilor.


Costul de capital total aferent construcţiei este de 1.13 miliarde de euro, reprezentând costurile pentru construirea Centurii Sud a Municipiului Bucureşti, reabilitarea Autostrăzii Bucureşti – Piteşti şi realizarea dotărilor necesare taxării. 

Sursa: www.rtv.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii