Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:58 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şova, urmărit penal într-un nou dosar cu prejudiciu imens

ro

25 Nov, 2015 13:15 812 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a  infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale față de:
ȘOVA DAN-COMAN, senator, la data faptelor reprezentant al Societăţii Civile de Avocaţi “Şova şi Asociaţii”, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine pentru altul un folos necuvenit,
BĂLAN MIHAI, director general al CET Govora, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul,
LĂPĂDAT CONSTANTIN, director economic în cadrul SC CET GOVORA, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul,
 
În ordonanța de efectuarea urmăririi penale se arată că există date și probe ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2006 – 2008, suspectul Șova Dan-Coman i-a determinat pe Bălan Mihai – director general și Lepădat Constantin - director economic în cadrul SC CET Govora să încheie două contracte de asistență juridică în termenii impuși de el, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, respectiv a prevederilor  legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achiziţiile publice. Concret, la data de 01.03.2006  și 19.03.2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocaţi “Şova şi Asociaţii” două contracte distincte de asistență juridică având ca obiect asistență juridică/consultare/reprezentare și plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro și respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele două contracte distincte au fost încheiate  în condițiile în care SC CET Govora avea contract cadru de asistență juridică valabil, având acelaşi obiect, încheiat cu aceeași Societate Civilă de Avocați  „Șova și Asociații”.
Prin aceste activități  a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA în valoare în valoare de 667.409,20 euro și 1.822.928,24 lei și creat în mod injust un folos în patrimoniul Societății Civile de Avocați  „Șova și Asociații”.
Suspecţilor li s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii