Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sătenii din Cuza-Vodă, îngroziţi de un şarpe uriaş

ro

04 Jun, 2011 17:00 1645 Marime text

Sătenii din localitatea Cuza-Vodă sunt îngroziţi după ce un şarpe de aproape patru metri lungime a fost văzut de mai multe persoane în gospodăriile lor.Zeadin Murat, reprezentant al unei asociaţii pentru protecţia animalelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că 'nu este o invenţie', în condiţiile în care au fost găsite urme de târâre a reptilei care sunt 'precum cele lăsate de roata unui tractor', sunt mai multe persoane care spun că au văzut şarpele, iar multora le-au dispărut din curţi, în ultima perioadă, aproape 100 de păsări.

Comandantul Poliţiei Medgidia, comisar şef Vasile Dăogaru, a afirmat că vineri după-amiază un sătean de la marginea localităţii Cuza-Vodă a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un şarpe uriaş în curtea casei sale, în timp ce bea apă dintr-un jgheab pentru animale şi păsări.

Autorităţile au intrat în alertă, zeci de poliţişti, jandarmi şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, alături de voluntari, căutând în zadar reptila.

Potrivit lui Zeadin Murat, ar putea fi vorba despre un şarpe Boa constrictor, reptilă fără venin, care îşi omoară prada prin strângere, iar prezenţa ei în zona respectivă ar putea avea două explicaţii. 'Specia respectivă de reptilă a trăit în Dobrogea în urmă cu sute de ani, dar a dispărut. Însă este posibil să fi rezistat. Mai este ipoteza să fie cineva care şi-a achiziţionat şarpele de undeva, din Asia, Africa şi pentru că nu a mai putut face faţă să-l întreţină i-a dat drumul', a afirmat reprezentantul asociaţiei pentru protecţia animalelor.

Conform acestuia, căutările reptilei au fost sistate pentru că şarpele ar fi foarte greu de găsit, ţinând cont de vegetaţia abundentă care este în localitatea Cuza-Vodă şi în împrejurimile acesteia.

'Fermierii, sătenii au fost avertizaţi, iar dacă mai văd şarpele să anunţe imediat autorităţile', a precizat Zeadin Murat.

Specialiştii în domeniu spun că şarpele Boa constrictor provine din sudul şi centrul Americii şi din Caraibe. Unii şerpi trăiesc lângă cursuri de apă dulce, în semi-deşert, în regiunile de deşert de pe coastă, pe pajişti şi în păduri, dar cea mai mare parte trăieşte în pădurile tropicale şi în încinsele jungle ecuatoriale.

Boa constrictor este un şarpe neveninos, care îşi omoară prada prin strângere şi o înghite în întregime. În funcţie de mărimea pradei, digerarea acesteia poate dura câteva zile sau chiar şi câteva săptămâni. Este cel mai longeviv dintre toate speciile de şerpi, are o durată medie de viaţă de 20 de ani.

www.agerpress.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii