Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Cazanciuc- „România nu se confruntă, încă, cu problema radicalizării”

ro

19 Oct, 2015 19:08 1387 Marime text
 
Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a participat astăzi, în cadrul unei conferințe la Bruxelles, unde a vorbit despre necesitatea identificării de fonduri europene necesare consolidării infrastructurii penitenciare, atrăgând atenția că suprapopularea acestora reprezintă un risc de radicalizare pe care Europa nu și-l poate permite, potrivit unui comunicat.  
 
Conferința a avut ca temă „Răspunsul justiției penale la radicalizare”, organizată de Vera Jurova — comisar pentru justiție, egalitate și protecția consumatorilor, împreună cu Felix Braz — ministrul justiției din Luxemburg, stat care deține președinția Consiliului UE. În cadrul conferinței au participat miniștri ai justiției din 18 state membre UE.
 
„România nu se confruntă, încă, cu problema radicalizării, dar nu suntem aici pentru a ne limita acțiunea la cadrul național, ci de a găsi soluții la nivel European”, a transmis Robert Cazanciuc.
 
Oficialul roman a subliniat ideea de necesitate a identificării de fonduri europene pentru consolidarea infrastructurii penitenciare, așa cum s-a solicitat prin scrisoarea comună a celor 12 miniștri, transmisă în martie, primului vicepreședinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans, la inițiativa miniștrilor din România și Italia.
 
„Dincolo de dificultățile financiare prin care țările noastre pot trece la un moment dat, demersul celor 12 state are la bază în primul rând nevoia de solidaritate pentru un proiect cu consecințe pozitive la nivel european, dificil de promovat în plan național ca proiect prioritar pe agenda publică, atunci când ai de construit școli, spitale sau autostrăzi.
Nu am vrea ca semenii noștri să plătească prețul suprem pentru a înțelege că suprapopularea penitenciarelor reprezintă un risc de radicalizare pe care Europa nu și-l poate permite”, a continuat Ministrul Justiției.
 



Sursa foto: wall-street.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii