Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Relu Fenechiu a discutat cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite despre portul Constanța

ro

09 Apr, 2013 18:18 1327 Marime text
Astăzi, 9 aprilie 2013, ministrul Transporturilor, Relu FENECHIU, a avut la sediul ministerului o întâlnire cu E.S. Yacub Yousif AL-HOSANI, Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti.

În cadrul discuţiilor, au fost subliniate relaţiile foarte bune, tradiţionale, între cele două state, precum şi potenţialul şi oportunităţile concrete de cooperare în domeniul transporturilor, cooperare care poate determina o amplificare atât a schimburilor comerciale regionale cât şi o dezvoltare a activităţii turistice şi de afaceri dintre cele două ţări.

Au fost menţionate 'Acordul între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite pentru serviciile aeriene între şi dincolo de teritoriile lor respective', şi Protocolul de Cooperare în domeniul transporturilor maritime şi infrastructurii portuare între Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (APMC) şi DP World UAE Region FZE, ambele semnate în 2011, la Dubai.

Ministrul transporturilor a enumerat principalele oportunităţi de investiţii pentru perioada următoare, amintind în acest sens privatizarea unui pachet de acţiuni al companiei TAROM, proiectele de infrastructură de transport care vor fi realizate în parteneriat public-privat (PPP), precum şi posibilităţile de cooperare în domeniul naval, aviaţie civilă şi infrastructură aeroportuară:

'Suntem în proces de privatizare a pachetului de 20% din compania Tarom; vom veni cu o propunere concretă dacă una din companiile din Emiratele Arabe ar dori să participe la privatizare. România poate fi pentru Emiratele Arabe poarta către Europa. Un alt aspect foarte important îl reprezintă colaborarea pentru dezvoltarea portului Constanţa'.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a primit o invitaţie din partea ministrului Economiei din Emiratele Arabe, prin intermediul ambasadorului, pentru a efectua o vizită de lucru şi a purta discuţii pe probleme economice şi de transporturi.

În acest sens, ministrul Transporturilor va transmite o listă cu propuneri concrete de colaborare între cele două instituţii şi ulterior, atunci când se vor întâlni să existe o poziţie clară de colaborare.

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii