Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția ministrului Educaţiei în urma scandalului provocat la BAC de fiica lui Adrian Duicu

ro

04 Jul, 2015 10:47 2114 Marime text
 
În urma scadalului declanșat la Orșova de familia fostului președinte al CJ Mehedinți, ministrul Educaţiei a declarat că, în cazul în care se va dovedi că examenul de BAC 2015 a fost fraudat, vor fi luate cele mai drastice măsuri. În cazul unei posibile implicări a unui cadru didactic, sancţiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Educaţiei a precizat că Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi şi Inspectoratul de Poliţie din acelaşi judeţ fac verificări în acest caz şi vor acţiona în consecinţă, în funcţie de rezultatele acestei anchete.

„Consider frauda foarte gravă. În cazul de la Orşova, dacă este vorba despre un elev, elevul trebuie să plătescă potrivit legii. Dar, dacă au fost implicate şi cadre didactice în această posibilă fraudă, atunci cer de urgenţă colegilor mei care au competenţă să ia cele mai drastice măsuri care se impun în acest caz, mergând până la desfacerea contractului de muncă. Ştiu că, la această oră, înregistrările (cu camerele de supraveghere din Colegiul Tehnic «Dierna» din Orşova, n.r.) au fost trimise către Parchet", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Adina Duicu, fiica fostului presedinte al CJ Mehedinti Adrian Duicu, a fost dată afară din examenul de bacalaureat după ce ar fi încercat să fraudeze examenul. Sesizaţi de incident, la faţa locului au venit un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi şi un poliţist de la IPJ Mehedinţi. La ieşire din liceu, cei doi au avut parte de un scandal de proporţii, protagonişti fiind Mariana Duicu, soţia baronului de Mehedinţi şi fiica cea mică, Larisa. Cei doi au fost luaţi la rost de cele două membre ale familiei Duicu foarte supărate de prezenţa oamenilor legii la faţa locului.

„Este regretabil că un copil după 12 ani şi în ultimul an încheie şcoala cu 9.50 media, e un copil care a intrat în Bacalaureat fără să se gândească vreo secundă să facă o infracţiune, să aibă asupra lui vreun mijloc de comunicare cu cineva din afară. În momentul percheziţiei de către ofiţerii de poliţie şi cei de la Parchet asupra fetei, percheziţia corporală, nu s-a găsit nimic, în şcoală, în clasa respectivă, nu s-a găsit nimic. E doar o invenţie şi o măgărie fără margini, cred că este un atac şi la sistemul de învăţământ din România pentru că este inacceptabil în momentul în care nu găseşti nimic asupra persoanei, nu găseşti nimic în clasă, se finalizează examenul, predă lucrarea, fata iese afară din clasă şi pe coridor o întâmpină doamna procuror şi cu cei doi poliţişti care vor să îi facă o percheziţie. Nu au nicio probă. Fata mea a stat în prima bancă în clasă. Camerele de luat vederi au funcţionat şi au fost ridicate cd-urile cu înregistrările de pe tot parcursul examenului", a declarat, la România TV, fostul preşedinte CJ Mehedinţi Adrian Duicu.Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii