Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport dur al comisiei senatoriale despre activitatea companieie ENEL

ro

11 Jun, 2010 14:05 1144 Marime text

Compania ENEL nu a realizat investiţiile pe care şi le-a asumat la Electrica Muntenia Sud, chiar dacă în tariful de distribuţie sunt introduse elemente pentru toate tipurile de intervenţii. Aceasta este una dintre principalele concluzii cuprinse în raportul final privind modul în care compania ENEL şi-a respectat clauzele contractelor de privatizare, raport realizat de Comisia Senatorială pentru Privatizare şi obţinut de HotNews.ro. "Cu toate că până în momentul de faţă Electrica Muntenia Sud nu şi-a respectat planul de investiţii, tariful la consumator creşte, ca şi cum planul de investiţii ar fi fost realizat 100%", se arată în raport.

Acuzele dure ale comisiei parlamentare iniţiate de Anca Boagiu survin la puţin timp după ce preşedintele Traian Băsescu l-a felicitat la Cotroceni pe directorul general ENEL pentru planurile de investiţii ale companiei sale.

Alte acuze grave ale senatorilor la adresa ENEL ar fi că există posibilitatea să se facă transfer de profit între companiile din grupul ENEL, la unele din ele statul nefiind acţionar, dar şi că la nivelul instituţiei se simte lipsa transparentei, fapt pentru care nu poate fi urmărit traseul banilor destinaţi investiţiilor sau efectele unor contracte încheiate după privatizare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii