Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest de amploare al șoferilor la Constanța. O mie de mașini vor bloca municipiul. Iată traseul și revendicările

ro

08 Sep, 2016 07:44 14996 Marime text
Patronatele din transporturile rutiere din cadrul Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) - Filiala Constanța și Camera Națională a Taximetriștilor din România (CNTR) - Filiala Constanța au depus la Primăria Constanța o cerere de aprobare a unui marș de protest cu autovehiculele pentru data de 15 septembrie, se arată într-un comunicat.
 
Protestul este întreptat împotriva creșterii nejustificate a tarifelor la asigurările RCA pentru transportatorii rutieri, după ce tarifele asiguraților pentru transportul de mărfuri și persoane s-au mărit cu peste 300% în perioada 2014-2016, menționează același comunicat al COTAR.
 
Astfel o polița RCA pentru un autotractor-clasa B0 a ajuns, în acest moment, la prețul de peste 22.000 lei pe an, pentru un autocar la peste 18.000 lei pe an, pentru un microbuz la peste 14.000 lei pe an, iar pentru un taxi la peste 3.600 lei pe an și nu de puține ori valoarea asigurării RCA pe un an este mai mare decât valoarea reală a autovehiculului asigurat, susțin protestatarii.
 
Aceștia mai spun că exagerarea tarifelor la asigurările obligatortii va avea un efect nedorit asupra economiei naționale, prin explozoa artificială a prețurilor produselor și serviciilor, iar la final va duce la falimentarea firmelor de transport rutier din România.
 
Marșul cu autovehicule ar urma să aibă loc pe data de 15 septembrie, între orele 9:00 și 15:00.
 
Protestatarii vor porni cu autovehiculele de pe bulevardul Aurel Vlaicu, de la intersecția cu bulevardul Tomis, către strada Baba Novac, mergând spre Satul de Vacanță.
 
Traseul pe care îl vor urma șoferii nemulțumiți este următorul:  bulevardul Aurel Vlaicu, viraj dreapta pe bulevardul Tomis - Prefectura Constanța cu viraj dreapta pe strada Traian și oprirea coloanei cu primele autovehicule aproape de sensul giratoriu de la Poarta 2 Port.
 
O oprire va avea loc și la Prefectură, unde o delegație a transporatorilor din județul Constanța îi va înmâna prefectului Adrian Nicolaescu nota de protest și va purta cu acesta discuții despre nemulțumirile mai sus amintite.
 
De la Palatul Administrativ, marșul va continua pe strada Mihai Viteazul, la intersecția cu bulevardul Ferdinand se va vira stânga spre Gara CFR Consatnța, viraj stânga pe bulevardul 1 Decembrie 1918 (la blocul turn) către Farul din Constanța, iar la intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraiman, defluirea coloanei se va face pe strada Caraiman dreapta și b-dul 1 Mai (Șoseaua Mangaliei) către sensul giratoriu spre Cumpăna.
 
La protest vor participa peste 1.000 de autovehicule (taxiuri, microbuze, autocare, camioane, autovehicule scoli de soferi, etc.) și peste 1.000 de persoane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii