Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transportatorii se întâlnesc astăzi cu premierul Marcel Ciolacu. Despre ce se va discuta

ro

17 Jan, 2024 13:30 654 Marime text
Transportatorii se întâlnesc, miercuri, la ora 16:00, cu premierul Marcel Ciolacu pentru a discuta, printre altele, despre rambursarea "supraaccizei" la carburanţi, dar şi despre problema RCA-ului, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Constantin Isac.

"Vom discuta, în principiu, ce am agreat ieri (marţi, n.r.) cu Ministerul Transporturilor", a spus Constantin Isac. El a precizat că sunt câteva măsuri care se vor aplica imediat, legate de cozile de la frontiere sau de timpii mari de aşteptare.


Totodată, preşedintele UNTRR a menţionat că va pune pe masa premierului "rambursarea supraaccizei la carburanţi".

"Să nu vă gândiţi că cere cineva rambursarea accizei. Nu se întâmplă lucrul acesta nicăieri în Europa şi noi trebuie să fim pe picior de egalitate pentru o concurenţă corectă cu ceilalţi din Europa, ci numai supraacciza, adică numai din ceea ce depăşeşte nivelul minim european. Acolo cerem rambursare, dar asta trebuie să o discutăm la Ministerul de Finanţe, cu sprijinul Ministerului Transporturilor şi al prim-ministrului. Trebuie să mai cerem, tot la Ministerul de Finanţe, acceptarea unei indemnizaţii de hrană de 40 euro pe zi pentru şoferi, fără impozitare. Vom pune pe masa prim-ministrului şi problema RCA-ului. Trebuie să o cunoască, poate ne ajută în direcţia asta. (...) Negocierile şi rezultatele sunt destul de bune. Oamenii, în stradă, văd că sunt foarte cramponaţi în nişte pretenţii, unele dintre ele absurde", a afirmat preşedintele UNTRR.

Citește și: 

Protest al transportatorilor și fermierilor în Punctul de Trecere a Frontierei Siret! Anunțul Jandarmeriei Suceava
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii