Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietarul de presă, scos din răspunderea civilă în cazul publicaţiilor

ro

05 Jun, 2013 12:57 852 Marime text

Comisia de revizuire a Constituţiei a eliminat, miercuri, proprietarul de presă dintre persoanele care răspund civil asupra informaţiilor sau creaţiei dată publicităţii, fiind menţinută răspunderea în cazul autorului şi a celui care exercită răspunderea editorială.


Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat un amendament al Forumului constituţional care modifică articolul 30, alineatul 8 din Legea fundamentală.
În forma actuală, textul constituţional prevede: "Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege".
În noua formă a acestui aliniat, răspunderea civilă este restrânsă la autor şi responsabilul editorial.
"Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine, după caz, autorului, celui care exercită răspunderea editorială sau mijlocului de comunicare în masă, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege" este noua formă adoptată în comisia de revizuire.

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii