Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pilot la Tulcea pentru reintegrarea socială a persoanelor private de libertate

ro

29 Aug, 2015 15:12 1655 Marime text
 
Proiectul pilot „Case noi, șanse noi prin meserii vechi în Delta Dunării", derulat la Chilia Veche, ar putea continua, astfel încât rata de recidivă a deținuților să scadă vizibil, potrivit directorului Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranță (PRMS) Tulcea, Ion Feodorof, conform Agerpres.

Prin proiectul început în urmă cu un an și derulat de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), pe grindul Tătaru din Delta Dunării, persoanele private de libertate au construit cinci case ecologice.

„Casele au energie electrică datorită panourilor solare, fosă septică cu stuf, cuptor pentru pâine și au fost apreciate atât de ministrul Justiției, cât și de autoritățile norvegiene care ne-au vizitat în ultimele zile. Vrem să accesăm un nou proiect care să constituie faza a II-a a acestuia, astfel încât deținuții să locuiască acolo și să se auto-gospodărească", a declarat sâmbătă, la dezbaterea "Case noi, șanse noi prin meserii vechi în Delta Dunării", directorul PRMS Tulcea, potrivit Agerpres.

Șeful secției exterioare Chilia Veche a PRMS Tulcea, Valeriu Țugui, a afirmat că aceste cinci case ecologice au fost realizate de cele 28 de persoane private de libertate care au absolvit primul curs organizat în cadrul proiectului.

De asemenea, s-a menționat că circa 50% din cele circa 36.000 de persoane private de libertate din sistemul penitenciar din România se confruntă cu problema analfabetismului, situație care ridică problema calificării profesionale a acestora, în condițiile în care legislația din România nu permite accesul la cursuri de calificare persoanelor care nu au absolvit cursurile gimnaziale.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: autoexpert.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii