Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pentru amenda rutieră. Unde s-a discutat. Ce s-a analizat

ro

21 Mar, 2016 19:34 1627 Marime text
 
Principala discuție de astăzi dintre Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic și Poliția Rutieră a fost axată pe amenda rutieră și posibile soluții pentru a elimina sarcina cetățeanului de a trimite dovada plății către poliție.
 
Un scurt bilanț, carea a stat la baza analizei, arată că în anul 2015 au fost încheiate peste două milioane de procese verbale pentru contravenții rutiere din care s-au încasat peste 558 de milioane de lei, sume făcute venit la bugetele locale, conform actualei legislații.
Astfel, cu această ocazie s-a căutat o soluție pentru a elimina sarcina ce revine în prezent cetățeanului de a trimite dovada plății către unitatea de poliție care a aplicat amenda.
În prezent există un proiect de lege deja în Parlament ce ar putea rezolva această problemă denumită Legea contului unic.
Prin acest mecanism propus, toate sumele ar fi plătite într-un singur cont iar în acest fel obligația de plată (rezultată din înregistrarea procesului verbal) ar fi stinsă în momentul înregistrării plății.
În prezent, sumele sunt făcute venit la unitatea care încasează respectiva amendă iar acest aspect coroborat cu lipsa de conectare a bazelor de date ale unităților administrativ teritoriale face ca sarcina birocratică să revină cetățeanului. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii