Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:23 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul pentru depunerea adeverințelor de școlarizare a elevilor și studenților care primesc pensii de urmaș

ro

07 Sep, 2016 13:24 704 Marime text
Beneficiarii de pensii de urmaş, în vârstă de peste 16 ani, sunt obligaţi ca la începutul fiecarui an de studii (şcolar şi universitar) să depună adeverinţă de şcolarizare, conform prevederilor Legii 263/2010, transmite Casa Județeană de Pensii Constanța, într-un comunicat. 
 
Adeverinţele, datate după începerea anului școlar/universitar 2016 – 2017, însoţite de talon de pensie, se depun începând cu:   
 
·           12 septembrie  pentru cei care urmează o unitate de învăţământ preuniversitară
·           01 octombrie  pentru cei înscrişi în sistemul universitar
 
Reprezentanții Casei Județene de Pensii mai spun că, în cazul nedepunerii acestor adeverințe în termen de 10 zile de la datele mai sus menținonate, beneficiarii riscă să le fie suspendate drepturile, până la prezentarea documentelor.
 
Ca și în anii trecuți, studenții nu mai sunt obligați să depună declarație pe proprie răspundere că nu realizează venituri mai mari de o pătrime din salariul mediu pe economie, întrucât, conform legii, tinerii beneficiari de pensie de urmaș pot cumula pensia cu venituri salariale indiferent de cuantumul acestora din urmă.
 
Adeverințele școlare vor fi depuse în original, însoțite de o copie a actului de identitate și de un talon de pensie oricât de vechi (original sau copie). Depunerea se va face la ghișeul nr. 5 de la parterul instituției, zilnic între orele 08.00 – 14.00.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii