Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Nicolae Matei “Niciodată orașul Năvodari nu va fi pe lista Comisiei Europene de poluare”

ro

27 Apr, 2011 19:18 990 Marime text

De curând ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely le-a transmis prefecților din mai multe județe ale țării, în cadrul unei videoconferințe că autoritațile locale trebuie să ia măsuri pentru păstrarea în limitele corespunzătoare a calității aerului.

Practic, Borbely a analizat în cadrul întâlnirii cu prefecții stadiul derulării programelor integrate de gestionare a calității aerului pentru aglomerările urbane și zonele în care au fost înregistrate depășiri ale valorilor admise. 
Pentru județul Constanța, localitățile vizate de ministru au fost municipiul Constanța și municipiul Medgidia. La întâlnirea cu prefecții au participat, de la Constanța și reprezentanții Agenției de Protecția Mediului și șeful Gărzii de Mediu Constanța. Aceștia au confirmat datele furnizate de ministru, la fel și măsurile privind urgentarea aplicării de programe care să reducă poluarea în cele două mari aglomerări din județ. Nu este și cazul orașului Năvodari, unde primarul Nicolae Matei ține să precizeze că  localitatea pe care o administrează nu se va afla niciodată pe lista celor vizate de reprezentanții Comsiei Europene, deoarece măsurile privind protejarea aerului și a mediului au fost aplicate corespunzător, însă de la începutul mandatului. “La Năvodari, încercăm să îndeplinim normele de habitat privind spațiul verde pe cap de locuitor de minim 26 de metri; spun că în prezent Năvodariul îndeplinește aceste proceduri și facem toate eforturile. Avem trei parcuri noi, care anul acesta vor fi finalizate; unul este de 2,8 ha în zona ecluzei, iar Parcul Ion Dobre va fi extins până la strada Câmpului. La fel, prin Programul Agenției Naționale de Mediu, administrația locală a orașului Năvodari are finanțarea asigurată – 1,4 miliarde de lei vechi pentru parcul “Țara Piticilor”. Și Acesta va fi finalizat tot anul acesta, amplasamentul fiind situat între str. Liliacului și Liceu, mai exact în zona Căminului de jandarmi”, a declarat primarul Nicolae Matei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii