Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:07 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța continuă operațiunile de dezinsecție în cartierele din oraș. În ce zone se va acționa

ro

03 Sep, 2018 15:45 611 Marime text
Dezinsecţia continuă, astăzi, în municipiul Constanța în cartierele Viile Noi, Abator, Gară și Poarta 6, începând cu ora 20:30. Mâine, atomizoarele și utilajele de mare capacitate folosite pe autovehicule vor fi puse în funcțiune în cartierele: Baba Novac, Compozitori, Inel I, Inel II și I.C. Brătianu., anunță Primăria Constanța. 
 
Astfel, în perioada următoare, pe rând, vor fi acoperite toate zonele orașului, astfel:
- în 05.09.2018 - Faleză Nord, zona centrală, zona peninsulară;
- în 06.09.2018 - stațiunea Mamaia, cartierele Palazu Mare, Tomis Plus;
- în 07.09.2018 - parc Tăbăcărie, Sat Vacanță, cartierul Tomis Nord;
- în 10.09.2018 – cartierele: Icil, Casa de Cultură, Trocadero, Dacia, Coiciu, Anadalchioi;
- în 11.09.2018 – cartierele: Tomis I, Tomis II, Tomis III;
- în 12.09.2018 – cartierele: Palas, Medeea, CET, KM 4-5, KM 5.
 
Acțiunile de dezinsecție au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.                                                
 

”Substanța folosită este AQUA K-OTHRINE EW 20, o emulsie recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru combaterea insectelor zburătoare în mediul urban. AQUA K-OTHRINE EW 20 este un insecticid realizat în baza unei tehnologii revoluționare anti evaporare. Este un produs pe bază de apă extrem de prietenos cu mediul, care poate fi aplicat fără probleme pe vegetație și în zone de circulație. Substanța are o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, omizi, etc).

Suplimentar față de acțiunile municipalității recomandăm cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, spray-urilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini” - au transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 


Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) - în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ce aparțin domeniului public al Constanței. 
 
 

”De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L. nr. 184/2013 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1)” au mai transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii