Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:08 19 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu vice-președintele SUA, Mike Pence. Ce subiecte au fost analizate

ro

25 Mar, 2019 18:02 322 Marime text
În cadrul vizitei pe care o efectuează în SUA, prim-Ministrul României Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu vice-președintele SUA, Mike Pence, în marja reuniunii AIPAC ce are loc la Washington, informează Biroul de Presă al Guvernului României. 

Discuțiile s-au desfășurat într-o atmosferă deschisă și de încredere reciprocă și au aprofundat subiectele abordate cu prilejul convorbirii telefonice avute la 11 martie 2019. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a asigurat pe vicepreședintele SUA de angajamentul României pentru consolidarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral, cu accent special pe intensificarea schimburilor economice și sporirea prezenței investiționale americane în România. 

Cei doi înalți oficiali au recunoscut rolul important pe care cooperarea dintre militarii români și americani, în Europa sau în teatrele de operații din lume, îl are pentru consolidarea păcii și securității și apărarea valorilor care unesc cele două țări. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat angajamentul ferm al Guvernului României de a continua și dezvolta programul de înzestrare al armatei române și a exprimat satisfacție pentru cooperarea cu SUA din acest punct de vedere. 

La rândul său, vicepreședintele SUA a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziția exprimată în legătură cu intenția de mutare a ambasadei României la Ierusalim și pentru sprijinul și angajamentul față de relația transatlantică, precum și pentru contribuțiile sale operaționale și conceptuale atât în regiunea Mării Negre, cât și, mai larg, în plan internațional. Totodata, vicepreședintele SUA a anunțat că va efectua un turneu în Europa de Est, ocazie cu care va vizita și România. 

În context, a fost evocată efectuarea unei vizite oficiale a prim-ministrului român, Viorica Dăncilă, la Washington, în perioada următoare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii