Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări importante ale consulului onorific al Madagascarului la București despre reținerea fostului primar Radu Mazăre

ro

09 May, 2019 22:29 1396 Marime text
Consulul onorific al Madagascarului la București, Serge Rameau, a declarat în această seară la RomâniaTV că fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre nu a ajuns în Madagascar ca investitor și ca expatriat cu contract de muncă.
 
Hotelul care se presupune că ar fi fost ridicat de fostul edil în Madagascar ar fi de fapt construit pe terenul ce aparține fiului consulului României în Madagascar, iar investiția ar fi fost făcută printr-o firmă ce are ca acționari mai multe firme off-shore.
 
Consulul a mai precizat că fostul edil ar fi ajuns în atenția justiției din Madagascar după ce ar fi avut neînțelegeri cu fiul consulului, proprietarul terenului pe care este construit resortul.
 

„Radu Mazăre, fiind cetățean român, ar trebui să fie ajutat de consulul României din Madagascar în această problemă legală. Dar, având în vedere că acesta este în conflict cu Radu Mazăre apare o incompatibilitate. Presa și poporul din Madagascar nu au auzit niciodată de Radu Mazăre, sau de Constanța, astfel că nu există niciun interes. Nimeni nu îl căuta. Acesta nu avea azil politic, deoarece nu există în Madagascar. A venit cu o viză de expatriat, cu un contract de muncă. Eu l-am întâlnit personal pe Ministrul Afacerilor Externe din Madagascar și i-am expus problema lui Radu Mazăre. Madagscaru nu are acord de extrădare cu România dar, autoritățile erau dispuse să ajute România în această problemă. Noul președinte al Madagascarului are o politică anti-corupție foarte dură, ceea ce a condus în ultimele luni la arestarea unor oameni foarte puternici” - a mai declarat consulul onorific al Madagascarului la București, Serge Rameau la RomaniaTV. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii