Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii constănţeni au confiscat mai multe arme de vânătoare

ro

17 Jul, 2015 13:42 3704 Marime text
Patru bărbaţi au fost depistaţi în cursul nopţii, pe un fond de vânătoare, într-un autoturism de teren, cu autorizaţia de vânătoare expirată şi cu dispozitive interzise
 
Acţionând în baza unui plan de acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ce aduc atingere fondului cinegetic naţional, în noaptea de  16/17.07.2015, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Arme Periculoase din cadrul IPJ Constanţa i-au depistat pe raza comunei Istria, judeţ Constanţa, situată pe raza  fondului cinegetic nr. 30 Mihai Viteazu, gestionat de către A.J.V.P.S. Constanţa,  pe S. ION, de 59 de ani, din localitatea Sinoie, S.GHEORGHE, de 55 de ani, N. DRIAN, de 40 de ani şi pe T.CONSTANTIN, de 39 de ani, toţi trei din Constanţa, care se deplasau  pe o solă recoltată, într-un autoturism de teren ce îi aparţine lui T. Constantin şi care era condus de S. Ion.

În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor o armă de vânătoare cu glonţ cailbrul 30-06, ce avea montată pe ţeavă o lanternă cu fascicul verde şi o lunetă, o altă armă de vânătoare calibrul 12, care avea montată pe ţeavă o lanternă cu fascicul alb, un dispozitiv de vizualizare pe timp de noapte, cu termoviziune, 10 cartuşe de vânătoare cu glonţ calibrul 30x06, 9 cartuşe de vânătoare calibru 12, cu proiectil unic.

 Din primele verificări s-a stabilit că trei dintre cei depistaţi sunt deţinători de arme de vânătoare fiind membri ai A.J.V.P.S. Constanţa, cu excepţia lui N. ADRIAN, iar armele identificate, muniţia cu glonţ şi dispozitivul cu termoviziune îi aparţin lui T. CONSTANTIN, fiind deţinute în baza unui permis de armă.


Cu această ocazie T. CONSTANTIN a prezentat o autorizaţie colectivă de vânătoare expirată din data de 14.07.2015.
Toate bunurile şi înscrisurile au fost ridicate în vederea continuăriicercetărilor.

Cei patru sunt cercetaţi în stare de libertate pentru braconaj cinegetic , sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor  de vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală, şi pentru vânătoarea prin utilizarea pe timp de noapte a autovehivulelor sau a dispozitivelor care permit ochirea şi tragerea pe întuneric.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii