Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii privind infracțiuni de trafic de persoane. Doi bărbaţi, reţinuţi

ro

23 Mar, 2016 16:45 1391 Marime text
 
Ieri, procurori din cadrul DIICOT Biroul Teritorial Vrancea au realizat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Focşani şi a judeţului Vrancea, într-o cauză în care se efectuează cercetări faţă de inculpaţii Scurtu George şi Vasilache Dumitru pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane şi trafic de minori.
 
În cauză există suspiciunea  rezonabilă că, în perioada 2014-2015 inculpatul Scurtu George a recrutat, transportat, transferat şi adăpostit la domiciliul său din municipiul Focşani, în scopul exploatării sexuale, mai multe victime minore şi majore, prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora.
 
De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014-2015, inculpatul Vasilache Dumitru a recrutat,  transportat, transferat şi  adăpostit  în locuinţa sa situată pe raza judeţului Vrancea o victimă minoră în scopul exploatării sexuale, fiind determinată să presteze astfel de activităţi prin constrângere, inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acesteia.
 
Cu ocazia percheziţiilor domicliare a fost găsită şi ridicată suma de 5.000 de lei, 160 de euro şi documente de identitate ale victimelor.
 
Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea au dispus măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de inculpaţii  Scurtu George şi Vasilache Dumitru urmând să fie prezentați Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă.
 
Cercetările vor continua în scopul stabilirii întregii activităţi infracţionale sub aspectul identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum  şi a conturării şi stabilirii gradului de implicare a fiecărui participant.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii