Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la suspecți de contrabandă cu țigări. Ce au găsit polițiștii în locuințele persoanelor suspecte în dosar

ro

09 Dec, 2018 15:25 1135 Marime text
Sâmbătă, 8 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

Potrivit Poliției Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele implicate, un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 32 şi 59 de ani, introduceau în România, din spaţiul extracomunitar, ţigarete, având ca destinaţie finală principală municipiul Bucureşti.

”În urma punerii în aplicare a celor două mandate de percheziţie domiciliară au fost identificate şi ridicate peste 25.000 ţigarete fără timbru de marcaj fiscal sau cu timbre de marcaj emis de autorităţile altor state, de diferite mărci.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 20.000 lei” - au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.


Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 5.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

”Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au mai precizat anchetatorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii