Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul M10 Administrația PSD, responsabilă pentru distrugerea culturii constănțene

ro

27 Oct, 2015 16:49 2069 Marime text
Partidul M10 consideră drept rușinoasă neînscrierea municipiului Constanța în competiția pentru desemnarea orașului drept capitală europeană a culturii în anul 2021.
 
„Un oraș care în urmă cu numai 12 ani număra instituții prestigioase ale căror spectacole umpleau sălile atât în țară, cât și în străinătate, precum: Opera, Filarmonica «Marea Neagră», Teatrul de Balet «Oleg Danovski», Teatrul de revistă «Fantasio», care deținea o prestigioasă revistă culturală - «Tomis” și un Centru Județean pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creaței Populare, astăzi nu mai are nimic din toate acestea. Opera, Filarmonica și Teatrul de Balet funcționează într-o instituție hibrid, care a fost salvată de la desființare de Ministerul Culturii, Teatrul «Fantasio», Revista «Tomis» și Centrul Județean pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creaței Populare nu mai există, iar Teatrul de Stat este doar o umbră a instituției care funcționa în urmă cu peste un deceniu. Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, scăpate ca prin urechile acului de o comasare distructivă, precum și Biblioteca Județeană funcționează de ani buni în regim de avarie”, precizează Mihai Petre, într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
În acest context, M10 salută exercițiul de sinceritate al viceprimarului Decebal Făgădău, care recunoaște că o potențială participare la competiția pentru desemnarea capitalei europene a culturii în anul 2021 ar fi acoperit orașul de rușine, numai că, această rușine este exclusiv rezultatul celor 11 ani de administrație PSD-Mazăre-Constantinescu. Constanța a devenit, dintr-un oraș de top, un oraș mediocru la mai multe capitole, cu precădere la cel cultural.
 
M10 consideră că administrația PSD s-a comportat cu actul constănțean de cultură conform dictonului nazist: „când aud cuvântul cultură, duc mâna la pistol”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii