Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:26 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul șef al Poliției Române, instalat în funcție. Cine va fi adjunctul inspectorului șef. Ce se întâmplă cu Bogdan Despescu după demitere

ro

19 Jan, 2018 13:00 1530 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a avut astăzi o ședință de lucru la sediul IGPR cu întreaga conducere a Poliției Române. Cu această ocazie au fost prezentați noul șef al Poliției Române, chestorul principal Cătălin Ioniță, și noul adjunct al inspectorului general, comisar șef Florian Dragnea.
 
Ministrul a cerut ca, în cel mai scurt timp, noua conducere a IGPR să realizeze o radiografie exactă a problemelor de sistem cu care Poliția se confruntă. După această analiză, în termen de o lună de zile,  conducerea Poliției va prezenta un plan de reformă.
 

„Este momentul unei reforme reale în Poliția Română. Trebuie să ne asumăm problemele, să căutăm soluții pentru rezolvarea lor și să facem acele schimbări de sistem care se impun. Eu cred că puteți face asta și mă bazez pe profesionalismul, integritatea și responsabilitatea celor care îmbracă haina Poliției Române” a susținut ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.

 
În cadrul ședintei operative, ministrul afacerilor interne a anunțat că mandatul noii conduceri a Poliției este acela de a recâștiga încrederea cetățenilor. „Este nedrept ca greșelile unora să pună o pată pe întreaga instituție. Convingerea mea fermă este că în număr covârșitor polițiștii sunt oameni bine pregătiți, de bună-credință și fac această meserie din vocație”.
 
Chestorul principal Cătălin Ioniță are 42 de ani, a absolvit Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” în anul 1998, iar pe parcursul carierei profesionale a ocupat funcții de execuție și conducere în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al Inspectoratului General al Poliției Române. De asemenea, până la împuternicirea în funcția de inspector general al IGPR a condus Direcția Generală Anticorupție a MAI.
 
Comisarul șef Florian Dragnea are 37 ani și a absolvit Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” în anul 2003. Ulterior, și-a defășurat activitatea în cadrul Poliției Române și al Aparatului Central al MAI, ocupând atât funcții de execuție, cât și de conducere. Până la împuternicirea în funcția de adjunct al inspectorului general al IGPR a condus Direcția Generală Management Operațional din cadrul Aparatului Central al MAI.

Întrebată despre motivele pentru care a cerut retragerea lui Bogdan Despescu, ea a menţionat proasta comunicare şi gestionare a problemei în cazul poliţistului acuzat de pedofilie, adăugând că acesta a fost pus la dispoziţie, urmând a fi identificat un post.

Sursa foto: Facebook/Alexandru Catalin Ioniță

Ti-a placut articolul?

Comentarii