Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul inspector general al IGPR, chestor general Ioan Buda a fost învestit în funcție. Ce funcție va ocupa fostul șef al Poliției Române, chestor Cătălin Ioniță

ro

28 Jun, 2018 15:49 7040 Marime text
Astăzi a avut loc învestirea în funcție a noului inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, chestor general Ioan Buda. Ședința s-a desfășurat la sediul IGPR, fiind condusă de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.
  
De asemenea, începând de astăzi la conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a fost împuternicit comisarul șef Adrian Popescu, care a ocupat până în prezent funcția de adjunct al inspectorului general al Poliției de Frontieră.

Referitor la situația chestorului principal de poliție Cătălin Ioniță, MAI menționează că din momentul încetării împuternicirii sale la conducerea Inspectoratului General al Poliției Române, acesta a revenit pe funcția câștigată prin concurs, potrivit legii.
  

”Conform prevederilor legale, un polițist poate fi eliberat dintr-o funcție ocupată prin concurs în cazul în care pe numele său a fost pusă în mișcare acțiunea penală și dobândește calitatea de inculpat. Facem precizarea că în acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu a primit nicio informare oficială de la vreo instituție a statului cu privire la punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva acestuia. Astfel, în acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu este în situația legală care să permită schimbarea chestorului principal Cătălin Ioniță din postul de director general al Direcției Generale Anticorupție. Acest lucru se poate face numai la solicitarea acestuia” - au transmis reprezentanții MAI. 

 
De asemenea, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii