Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numire importantă la vârful IGPR, făcută de prim-ministrul Viorica Dăncilă (document)

ro

26 Jun, 2018 12:11 7240 Marime text


Astăzi, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a emis o decizie conform căreia încetează împuternicirea domnului chestor principal de poliție Alexandru-Cătălin Ioniță, pentru a îndeplini atribuțiile funcției de Inspector General, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliției Române.
 
În același timp, chestorul general de poliție Ioan Buda, este împuternicit pentru a prelua atribuțiile funcției de inspector general cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliției Române.

Potrivit unui comunicat al MAI, cu referire la decizia de schimbare a șefului Poliției Române publicată astăzi în Monitorul Oficial, Ministerul Afacerilor Interne face următoarele precizări:
 
Șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Cătălin Ioniță, a solicitat ministrului afacerilor interne încetarea împuternicirii în funcția de inspector general al Poliției Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale.

Conform prevederilor legale, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a transmis documentele Prim-ministrului Guvernului României împreună cu propunerea de împuternicire în funcția de inspector general al Poliției Române a chestorului general de poliție Ioan Buda, fostul șef al Poliției de Frontieră.

Chestorul general de poliție Ioan Buda are o vechime de 28 de ani în MAI, iar în perioada 2015-2016 a ocupat funcția de secretar de stat, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică, poziție din care a coordonat inclusiv activitatea Poliției Române.

Chestorul principal Cătălin Ioniță a fost împuternicit în funcția de șef al Poliției Române la data de 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni.

Mai multe detalii despre Ioan Buda puteți afla accesând CV-ul atașat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii